Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για την ασφαλή και δωρεάν μεταφορά των φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Π.Δ.Μ. στην Κοζάνη



Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στην δωρεάν και ασφαλή μετακίνηση από και προς την σχολή τους, αφού το τμήμα βρίσκεται έξω από την
πόλη της Κοζάνης στην είσοδο από Θεσσαλονίκη (παλιά εθνική οδό) και δεν υπάρχει δρομολόγιο συγκοινωνίας που να τους εξυπηρετεί.

Πολλοί φοιτητές πηγαίνουν με τα πόδια πράγμα πολύ επικίνδυνο, γιατί το πεζοδρόμιο δεν είναι σε όλο το μήκος του δρόμου ενώ δεν υπάρχει ούτε διάβαση παίρνοντας υπόψη ότι σ΄ αυτό το δρόμο αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες.

Οι φοιτητές του Τμήματος ήδη βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας λύση στην ασφαλή και δωρεάν μεταφορά τους από και προς την σχολή τους.

Να σημειωθεί επίσης πως, γραμμή λεωφορείου που περνάει σχετικά κοντά από το Πανεπιστήμιο, έχει δρομολόγιο μόνο κάθε μία ώρα, ενώ τα εισιτήρια κοστίζουν συνολικά 1,2€ για την μετακίνησή τους από και προς την σχολή. Ενώ, πολλές είναι οι φορές που οι φοιτητές χρειάζεται να μετακινηθούν και δύο φορές την ίδια μέρα ώστε να πάνε και στη λέσχη σίτισης που είναι μέσα στην πόλη της Κοζάνης. Το αποτέλεσμα είναι να επιβαρύνεται το ήδη λεηλατημένο οικογενειακό τους εισόδημα από τις ασκούμενες αντιλαϊκές πολιτικές από όλες τις έως σήμερα κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε:

Να εξασφαλιστεί η δωρεάν και ασφαλή μετακίνηση όλων των φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής από και προς την σχολή τους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.