Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του δήμου Κοζάνης



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του δήμου Κοζάνης, την Τετάρτη 18 Μαρτίου, στην «Κοβεντάρειο» αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου, με τίτλο: «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης και Τοπικές Κοινωνίες».

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας άνοιξε ο διάλογος για το ρόλο των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης στις τοπικές κοινωνίες, για το ρόλο και τη σημαντικότητα που διαδραματίζουν οι δήμοι, ενώ έγινε μια ιδιαίτερα γόνιμη συζήτηση γύρω από το μέλλον των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης, τις δυσκολίες που ανακύπτουν από τον αυξημένο ρόλο που οφείλουν να αναλάβουν οι Δήμοι στην επόμενη προγραμματική περίοδο, και γενικότερα τους στόχους που σαν χώρα πρέπει να πετύχουμε στην εκπαίδευση ενηλίκων.

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας το κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τη λειτουργία και τα στατιστικά του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του δήμου Κοζάνης (ενδεικτικά: τον πρώτο χρόνο λειτουργίας υλοποιήθηκαν 105 τμήματα, με τη συμμετοχή 2000 εκπαιδευομένων), αλλά και για το πρόγραμμα των Σχολών Γονέων και της εκπαίδευσης μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και πολιτισμό «Οδυσσέας».

Στο τρίτο μέρος της ημερίδας δύο εκπαιδευτές και δύο εκπαιδευόμενοι μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από τη συμμετοχή τους στα προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Κοζάνης. Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι τοποθετήσεις των εκπαιδευομένων, οι οποίοι περιέγραψαν με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο τα κίνητρα, αλλά και τα οφέλη που αποκόμισαν από τη συμμετοχή τους σε μια εκπαιδευτική διαδικασία, όντας σε μια ηλικία που δεν θα το ανέμεναν.

Στο τελευταίο μέρος της ημερίδας απονεμήθηκαν οι βεβαιώσεις συμμετοχής των εκπαιδευομένων που συμμετείχαν στα προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του δήμου Κοζάνης, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.

Όσοι εκπαιδευόμενοι δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στην ημερίδα για να παραλάβουν τη βεβαίωση συμμετοχής τους, μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, στο τηλέφωνο 2461039188.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.