Στη σύσκεψη Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Δυτ. Μακεδονίας ο Δήμαρχος Αθανάσιος Κοσματόπουλος



Στη σύσκεψη εκπροσώπων φορέων με σημείο αναφοράς τις Μαρτυρικές Πόλεις και Χωριά στη Δυτική Μακεδονία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζήνων Παπαδημητρίου.
 
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 22 Μαρτίου στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαϊδας και συζητήθηκε η προοπτική της συνεργασίας όλων των Φορέων – Δήμων, Συλλόγων, Οργανώσεων κ.α. – ώστε να αναδειχθούν συνολικά τα Ολοκαυτώματα και οι ναζιστικές θηριωδίες την περίοδο της κατοχής στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.
 
Ο κ. Κοσματόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι απαιτείται συλλογική προσπάθεια και συγκεκριμένες δράσεις ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων ενώ αναφέρθηκε και στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την ανάδειξη και αναγνώριση των Ολοκαυτωμάτων και στις άλλες Κοινότητες του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού που γνώρισαν με τον χειρότερο τρόπο την ναζιστική θηριωδία. (ομαδικές εκτελέσεις αμάχων και πυρπολήσεις οικισμών) Ως πρώτο βήμα στη συνάντηση της Πτολεμαϊδας αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής και η συλλογή στοιχείων για τον καταρτισμό ολοκληρωμένου φακέλου με  τα τραγικά γεγονότα ενώ θα ακολουθήσουν οι επαφές με την Επιτροπή της Βουλής για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και το Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών όπου και είναι ενταγμένα τα Σέρβια.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.