Πραγματοποιήθηκε Λαϊκή Συνέλευση στην Τοπική Κοινότητα Λευκοπηγής



Το Σάββατο 21 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην Τοπική Κοινότητα της Λευκοπηγής, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, λαϊκή συνέλευση, με στόχο:

την άμεση επικοινωνία και τον διάλογο με τους δημότες,
την ενημέρωση για την πορεία του δημοτικού έργου και
την καταγραφή των ζητημάτων που απασχολούν την τοπική κοινότητα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος  Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, οι αντιδήμαρχοι Κώστας Δεσποτίδης, Αχιλλέας Δημητριάδης, Γιάννης Ιωαννίδης και Τέλης Πουτακίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αντώνης Κύρινας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βασίλης Μπουγιοτόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Γιώργος Πεκρίδης, ενώ παρόντες ήταν δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, καθώς και πρόεδροι άλλων Τοπικών Κοινοτήτων.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους δημότες για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής, ειδικά όσον αφορά στην κατάρτιση του Στρατηγικού & Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του δήμου και τόνισε πως προτεραιότητα είναι η στήριξη με κάθε πρόσφορο μέσο του πρωτογενούς τομέα (όπως αποδεικνύει και η στελέχωση της Δ/νσης Τοπικής Ανάπτυξης), που αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης και τόνωσης της τοπικής οικονομίας. Στη συνέχεια, απάντησε σε ερωτήσεις που έθεσαν οι πολίτες για ζητήματα της περιοχής.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Κ. Δεσποτίδης υπογράμμισε την πρόθεση της δημοτικής αρχής οι τοπικές κοινότητες να γίνουν κοινωνοί του Στρατηγικού  Σχεδιασμού του Δήμου και μίλησε για τις συναντήσεις που έγιναν σε αυτήν την κατεύθυνση με όλους τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων το προηγούμενο διάστημα. Στη συνέχεια, έδωσε απαντήσεις στα ερωτήματα και θέματα που απασχολούν την τοπική κοινότητα και αφορούν, κυρίως, στην προοπτική αξιοποίησης του υδάτινου πλούτου της περιοχής, στο γενικό πολεοδομικό και στα έργα ανάπλασης και αναβάθμισης του οικισμού, στο σχεδιασμό αντιπλημμυρικών και αρδευτικών έργων, την τιμολογιακή πολιτική του νερού, την ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων και  την εσωτερική οδοποιία.

Οι λαϊκές συνελεύσεις της δημοτικής αρχής με τις τοπικές κοινωνίες θα συνεχιστούν και θα αποτελέσουν έναν άμεσο και διαρκή δίαυλο επικοινωνίας της δημοτικής αρχής με την κοινωνία.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.