Έρχεται το διαδραστικό πρόγραμμα προγραμματισμού για κορίτσια 10-16 ετών «CodeGirls» – Δηλώσεις συμμετοχής



Το Mataroa, σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Η.Π.Α. και την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, αποκαλύπτουν τον κόσμο του webmaking και του προγραμματισμού σε κορίτσια 10-16 ετών, με το πρωτοποριακό διαδραστικό πρόγραμμα CodeGirls.

Με τη χρήση καινοτόμων εργαλείων και την καθοδήγηση έμπειρων εισηγητριών τα CodeGirls θα μάθουν:

•  Να φτιάχνουν απλά websites και επικοινωνούν μέσα από το διαδίκτυο

•  Να χρησιμοποιούν τις γλώσσες προγραμματισμού HTML5 και CSS

•  Τις απαραίτητες δεξιότητες που απαιτεί πλέον η αγορά παγκοσμίως

•  Τα μυστικά και το μέλλον των νέων τεχνολογιών

Στο 4ήμερο διαδραστικό πρόγραμμα, τα CodeGirls θα αποκτήσουν τα πρώτα εργαλεία και την τεχνογνωσία, ώστε από απλοί χρήστες του internet, να γίνουν οι δημιουργοί του.

Οι εισηγήτριες του προγράμματος είναι η Χάιδω Σαμαρά, Διευθύντρια Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης και καθηγήτρια Πληροφορικής στο Κολλέγιο Ανατόλια, η Χρύσα Κολλιδά, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, η Ελίζα Καμπερογιάννη, επικεφαλής της κοινότητας WTM και συν-διοργανώτρια της κοινότητας των Google Developers στη Θεσσαλονίκη και η Βασιλική Φίσκα, φοιτήτρια στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποηθεί στις 21-22 & 28-29 Μαρτίου στην Κοζάνη, στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Το πρώτο πρόγραμμα έχει ήδη ξεκινήσει με το CoGirls της Καλαμάτας, όπου 50 κορίτσια από το πρώτο σαββατοκύριακο μαθαίνουν με μεγάλη όρεξη τα μυστικά του προγραμματισμού.

Κάθε πρόγραμμα θα αποτελείται από δύο ηλικιακές ομάδες, 10-13 & 14-16 ετών, με 25 CodeGirls στην κάθε ομάδα!

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Η ιδανική υποψήφια CodeGirl είναι αφοσιωμένη στο στόχο της και έχει ενδιαφέρον και πάθος για την τεχνολογία. Δεν χρειάζεται να έχει προηγούμενη εμπειρία στην πληροφορική, ή κάποια εξειδίκευση στα μαθηματικά. Στόχος είναι η δημιουργία μίας ανομοιογενούς ομάδας, με διαφορετικά επίπεδα εμπειρίας και διαφορετικά ενδιαφέροντα!

Υποστηρικτές και συνεργάτες του προγράμματος είναι το Codecademy, μία καινοτόμα διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης προγραμματισμού, η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά και το Tuvunu Greek Mountain Tea.

Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές έως τις 20 Μαρτίου για το γκρουπ της Κοζάνης.

Περισσότερες πληροφορίες και την αίτηση συμμετοχής θα βρείτε στο www.mataroa.org/codegirls.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.