Η χρήση της καφεΐνης κατά την διάρκεια ενός αγώνα – Άρθρο του προπονητή Παπαδόπουλου Κώστα για το kozaniLife.grΆρθρο του προπονητή Παπαδόπουλου Κώστα για το kozaniLife.gr:

Η ανοχή στην καφεΐνη αναπτύσεται με τη χρόνια χρήση καφεΐνης, ακόμα κι αν είναι μόνο 1-2 φλιτζάνια την ημέρα. Η καφεΐνη διεγείρει τους υποδοχείς της αδενοσίνης στο νευρικό σας σύστημα και με τη χρόνια χρήση το σώμα σας δημιουργεί περισσότερο από αυτούς τους υποδοχείς, δημιουργώντας την ανοχή. Αυτό ονομάζεται υπερ-ρύθμιση (χρειάζεται να διεγείρονται περισσότεροι υποδοχείς για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα).

Αν και η δράση της καφεΐνης διαρκεί περίπου τέσσερις ώρες, ο χρόνος ημιζωής της καφεΐνης είναι 6 ώρες, γεγονός που σημαίνει ότι χρειάζεται 30 ώρες (πεντέμιση «ημιζωές») για να απομακρυνθεί εντέλώς από το σώμα. Ωστόσο, οι υποδοχείς χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο για να ρυθμίσει εκ νέου. Αυτό μπορεί να διαρκέσει 1-5 ημέρες, και αυτό διαφέρει από άτομο σε άτομο. Συστήνεται να απέχετε από τη λήψη καφεΐνης για 5 ημέρες πριν από αγώνες. Έτσι λαμβάνοντας καφεΐνη κατά τη διάρκεια των αγώνων θα έχετε τα μέγιστα αποτελέσματα!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.