Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Παραδοσιακός Χειμώνας του Τσιαρτσιαμπά «Νυχτέρια –τραγούδια και χοροί»



Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση Παραδοσιακός Χειμώνας του Τσιαρτσιαμπά «Νυχτέρια –τραγούδια και χοροί» που διοργάνωσε ο Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης με τη βοήθεια των Πολιτιστικών Συλλόγων Αιανής , Κρόκου και Λευκοπηγής της περιοχής Τσιαρτσιαμπά, το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου, στη Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης.

qqdgfbddss

Η εκδήλωση μας μετέφερε σε άλλες εποχές, στα  χρόνια των προγόνων μας που οι συνθήκες της καθημερινότητας απαιτούσαν άλλο τρόπο ζωής. Τα νυχτέρια αποτελούσαν μια μοναδική ευκαιρία συνάθροισης με σκοπό την ομαδική εργασία, τη διασκέδαση αλλά και τη βαθύτερη σφυρηλάτηση  της κοινωνικής συνοχής.

Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο μέσα από τις ζωντανές αφηγήσεις, τα παραμύθια, τα μπέντια και τα αστεία του Τσιαρτσιαμπά. Οι γυναίκες των τριών χωριών μαζί με τα παιδιά τους και τους άνδρες του Κρόκου, θεματοφύλακες όλοι της πολύτιμης παρακαταθήκης του άυλου λαϊκού πολιτισμού, με τα νυχτέρια, τα τραγούδια και τους χορούς μας γύρισαν στον παραδοσιακό χειμώνα του Τσιαρτσιαμπά όπως παλιά.

eetrrytfrd

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά για τη συμμετοχή τους και την υπέροχη παρουσίαση τους.

Παράλληλα θα θέλαμε να εκφράσουμε δημόσια τις ευχαριστίες μας και στον κ. Κώστα Χρυσάκη και στην κα Ματίνα Πατσάκα για τη συμβολή τους στην επιτυχή διοργάνωση  της εκδήλωσης.  

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ΔΗΠΕΘΕ για την τεχνική υποστήριξη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.