Ενημερωτική συνάντηση στην Περιφέρεια μεταξύ του Δημάρχου Βοΐου, του Περιφερειάρχη και του Βουλευτή Κοζάνης κ. Κασαπίδη

Η δημιουργία ενός ακόμη αποστακτηρίου στο Βόιο, λόγω της αυξημένης ζήτησης των προϊόντων του ρόδου (τριαντάφυλλο) στην αγορά ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μεταξύ του Δημάρχου Βοΐου κ. Δημητρίου Λαμπρόπουλου, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρυπίδη Θεοδώρου και του Βουλευτή Κοζάνης κ. Κασαπίδη Γεωργίου. Παρόν στην συνάντηση ήταν και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Βοΐου σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κορδίστας Ανδρέας.

Το ροδέλαιο θεωρείται από τα πιο ακριβά αιθέρια έλαια στον κόσμο και η ζήτηση του συνεχώς αυξάνεται λόγω της χρήσης του στην βιομηχανία των αρωμάτων και των καλλυντικών.

Στους άμεσους στόχους του Δήμου Βοΐου είναι η επέκταση της ροδοκαλλιέργειας και η καλλιέργεια και άλλων φαρμακευτικών – αρωματικών φυτών στο Δήμο.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών σε περιοχές του Βοΐου  λόγω της ανόδου της στάθμης του ποταμού Αλιάκμονα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.