Εκτός πλάνων από την εκπομπή του Νίκου Μάνεση (AlphaTV) τα Μπουχάρια – Νοχτάρια των Καμβουνίων;Ανοιχτό ερώτημα προς τους αντιδημάρχους Σερβίων-Βελβεντού, Προβολής και Τουρισμού Σταύρο Παπαδόπουλο και χωρικό Καμβουνίων Θύμιο Δισερή

Δεν γνωρίζω το βαθμό συμμετοχής του δήμου Σερβίων-Βελβεντού στην επιλογή των θεμάτων της τηλεοπτικής εκπομπής του Νίκου Μάνεση – AlphaTV «60΄ Ελλάδα», της οποίας τα γυρίσματα ξεκίνησαν από χθες 2/2. Εκπομπή που, όπως ειπώθηκε επίσημα, γυρίζεται κατόπιν πρόσκλησης του δήμου για την προβολή του.

Απ’ ότι διαφαίνεται δεν συμπεριλαμβάνονται στα πλάνα των γυρισμάτων το γεωπάρκο των Μπουχαριών του Μικροβάλτου και τα Νοχτάρια Λιβαδερού (φωτο). Πρόκειται ασφαλώς για κάποια από τα πλέον δημοφιλή αξιοθέατα της περιοχής και ολόκληρης της Περιφέρειας, είναι άκρως εντυπωσιακά (και) στον τηλεοπτικό φακό, συνοδεύονται από μύθους και συνάδουν με τη φυσιογνωμία της εν λόγω εκπομπής.  

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ήδη για τα Μπουχάρια-Νοχτάρια έχουν γίνει εκπομπές από την ΕΤ3 («Αληθινά Σενάρια»), τον ΣΚΑΙ («Γυρίσματα») και τη ΝΕΤ («Μένουμε Ελλάδα»), ενώ ήταν πρωτοσέλιδο με 24σέλιδο αφιέρωμα και στο έγκριτο περιοδικό  ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ (τ.47 Σεπτ.-Οκτ. 2005).

Ερωτώνται λοιπόν οι ως άνω αντιδήμαρχοι αν υπήρξε περιθώριο κάποιας σχετικής πρότασης και αν αυτή έγινε.

Προτείνω δε αν είναι δυνατόν, το θέμα να προταθεί έστω και τώρα, την ύστατη ώρα.

Άλλως θα πρόκειται, κατά την άποψή μου, για μια σοβαρή παράλειψη, που θα μειώσει τη συνολική εικόνα του δήμου.

ΥΓ Δέχτηκα προ 10-12 ημέρες τηλεφώνημα από το γραφείου του κ. Μάνεση (κα Έφη), που μου ζήτησε αν έχω να προτείνω για την εκπομπή, παρουσίαση κάποιου λαϊκού τεχνίτη ή κάτι ανάλογο. Αντιπρότεινα το θέμα των γεωμορφών, αλλά η συζήτηση δεν προχώρησε.

Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Δημότης Καμβουνίων 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.