Το πρόγραμμα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών σε Κοζάνη και ΠτολεμαΐδαO εορτασμός για τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών θα πραγματοποιηθεί φέτος σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο συντάχθηκε έπειτα από κοινή απόφαση των Διευθυντών των Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης  Κοζάνης και καθορίζει τον εκκλησιασμό των Σχολείων  ως εξής:

       Την 30η  Ιανουαρίου, ημέρα  Παρασκευή και ώρα 9 π.μ. αντιπροσωπείες μαθητών όλων των Σχολείων του Δήμου Κοζάνης με τη σημαία και με συνοδό τον Δ/ντή του Σχολείου, θα παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία και τη δέηση υπέρ των ευεργετών της Παιδείας  στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Κοζάνης. Τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Μαρίνος  Δημήτριος, Θεολόγος του 1ου Γ/σίου Κοζάνης.

       Την ίδια ημέρα και ώρα οι μαθητές όλων των τάξεων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, καθώς και οι δάσκαλοι  των Δημοτικών Σχολείων και οι καθηγητές των  Γυμνασίων, των ΓΕ.Λ. και των Ε.Π.Α.Λ. θα παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία   αντιστοίχως στους παρακάτω Ιερούς Ναούς της πόλεως Κοζάνης:   

1. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου: Το 13ο Δημοτικό Σχολείο και το 3ο Γενικό  Λύκειο Κοζάνης.  Ομιλητής ο κ. Ζολώτας Παναγιώτης, Δάσκαλος του 13ου Δ.Σ  Κοζάνης.

2. Στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων: Το 7ο και το 2ο    Δημοτικά Σχολεία, και το 1ο Ε.Π.Α.Λ. Κοζάνης.  Ομιλήτρια  η κ. Σημαδοπούλου Δέσποινα, Καθηγήτρια  του 2ου Δ.Σ.  Κοζάνης.

3. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου: Το 6ο Δημοτικο Σχολείο, το 4ο ΓΕΛ, το 2ο και 5Ο Γυμνάσια  Κοζάνης. Ομιλητής ο κ. Μουντζουρίδης Γεώργιος, Θεολόγος του 4ου ΓΕΛ  Κοζάνης.

4. Στον Ιερό Ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης: το 5ο Δημοτικό Σχολείο,  το 4ο Γυμνάσιο και το 8ο  Γυμνάσιο Κοζάνης. Ομιλήτρια η κ. Πανικίδου Μαρία, Δασκάλα του 5ου Δ.Σ.  Κοζάνης.

5. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορα:  Το 8ο, το 9ο, και το12ο Δημοτικά Σχολεία και το 6ο Γυμνάσιο Κοζάνης. Ομιλητής ο κ. Βαξεβάνος Θεόδωρος, Δάσκαλος του 9ου Δ.Σ. Κοζάνης.

6. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου: τα Δημοτικά Σχολεία Γ. Κονταρής και Χ. Μούκα καθώς και το  1ο Γυμνάσιο Κοζάνης.

7. Στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης: Το 10ο, το 17ο και το 18Ο  Δημοτικά Σχολεία, το 3ο Γυμνάσιο, το 2ο ΓΕΛ, το 2ο ΕΠΑΛ και  το 4ο ΕΠΑΛ Κοζάνης. Ομιλήτρια η κ. Σχολίδου Παναγιώτα, Θεολόγος του 2ου  ΓΕΛ  Κοζάνης.

8. Στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής: Το 11ο Δημοτικό Σχολείο, το Δημοτικό Σχολείο «Χαρισίου Μεγδάνη» και το 1ο ΓΕΛ Κοζάνης. Ομιλητής ο κ. Τέρπος Κων/νος, Θεολόγος  του  1ου ΓΕΛ Κοζάνης».

Το διδακτικό προσωπικό των Νηπιαγωγείων θα εκκλησιαστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

ΑΠΟ ΤΙΣ Δ/ΝΣΕΙΣ Π.Ε ΚΑΙ Δ.Ε ΚΟΖΑΝΗΣ

 

O εορτασμός για τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών θα πραγματοποιηθεί φέτος σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο συντάχθηκε και καθορίζει τον εκκλησιασμό των Σχολείων  ως εξής:

Την 30η  Ιανουαρίου, ημέρα  Παρασκευή, αντιπροσωπείες μαθητών όλων των Σχολείων της πόλεως Πτολ/δας με τη σημαία και με συνοδό τον Δ/ντή-εκπ/κό του Σχολείου, θα παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία και τη δέηση υπέρ των ευεργετών της Παιδείας  στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας Πτολ/δας.
         
Την ίδια ημέρα οι μαθητές των Δημοτικών σχολείων καθώς και το διδακτικό προσωπικό, θα παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία αντιστοίχως στους παρακάτω Ιερούς ναούς της πόλεως Πτολ/δας:
1. Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη:  το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πτολ/δας.
2. Στον Ιερό Ναό Νεομαρτύρων: το 8ο και το 11ο Δημοτικά Σχολεία Πτολ/δας.
3. Στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου: το 1ο και το 7ο Δημοτικά Σχολεία Πτολ/δας.
4. Στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης: το 9ο Δημοτικό Σχολείο Πτολ/δας.
5. Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας: το 4ο , το 5ο , το 6ο και το 10ο Δημοτικά Σχολεία Πτολ/δας.
6. Στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος: το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πτολ/δας.
7. Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου (οικισμού Καρδιάς): το 12ο Δημοτικό Σχολείο Πτολ/δας.
Το διδακτικό προσωπικό των Νηπιαγωγείων θα εκκλησιαστεί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας.

Ο Δ/ντής Π/θμιας Εκπ/σης
Ιωάννης Γκαμπούρας

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Το πρόγραμμα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.