Απάντηση Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Γιαννακίδη Σταύρου για την Πρακτική Άσκηση Νοσηλευτριών/ών στην Π.Ε. Κοζάνης



Πολλά ερωτήματα και ανησυχίες υπήρξαν από απόφοιτους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες Δ.Ε (π.χ. ΕΠΑΛ) για το κόλλημα που υπάρχει εδώ και πάρα πολύ καιρό με την μη δυνατή πρόσβαση τους σε Δημόσια Νοσοκομεία λόγω οικονομικών προβλημάτων και περικοπών σε αυτά, έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν την Πρακτική τους Άσκηση και να έχουν έτσι στην συνέχεια την δυνατότητα εύρεσης εργασίας.
 
Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης έθεσε το θέμα στον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Πρόνοιας & Κοινωνικής Συνοχής κύριο Σταύρο Γιαννακίδη με προφορική ερώτηση από τα τέλη του προηγούμενου έτους.
 
Όλο αυτό το διάστημα υπήρξε συχνή επικοινωνία του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κυρίου Γιαννακίδη και του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης Κοκκινίδη Αλέξανδρου για το συγκεκριμένο ζήτημα και τις εξελίξεις που υπήρχαν με αυτό.
 
Στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας ο κύριος Γιαννακίδης μας διαβεβαίωσε πως το Διοικητικό Συμβούλιο των Νοσοκομείων (Μαμάτσειου – Μποδοσάκειου) προχωράει σύντομα στην ψήφιση του Προϋπολογισμού Έτους 2015 και σε αυτόν έχει ενταχθεί ειδικό κονδύλιο που αφορά την Άσκηση Πρακτικής για Νοσηλευτές και Νοσηλεύτριες Δ.Ε. (π.χ. ΕΠΑΛ) της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.
 
Σε σημερινή νέα μας τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Πρόνοιας & Κοινωνικής Συνοχής κύριο Σταύρο Γιαννακίδη, μας ενημέρωσε πως ήδη πέρασε και ψηφίστηκε στον Προϋπολογισμό του 2015 των δύο Νοσοκομείων και θα προχωρήσουν στις αμέσως επόμενες προβλεπόμενες ενέργειες έτσι ώστε να ανοίξει η πρόσβαση στις Νοσηλεύτριες/ες για να αποκτήσουν και την Πρακτική Άσκηση τους, που είναι απαραίτητη για να αναζητήσουν μετέπειτα εργασία.
 
Για οποιαδήποτε εξέλιξη στο θέμα θα υπάρξει ενημέρωση.
 
ΤΟΠΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΝΕΩΝ  ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ  ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.