Κουκουλόπουλος: «Δέσμευση του ΠΑΣΟΚ και δική μου, θα αποκατασταθεί η αδικία που έγινε σε βάρος των ομάδων ροδακινοπαραγωγών»

Σε συνάντηση που έγινε μετά από διαμαρτυρίες των εκπροσώπων των Ομάδων Παραγωγών ροδάκινου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Παρι Κουκουλόπουλο συζητήθηκε το θέμα της κατανομής των πόρων για την αντιστάθμιση των ζημιών των παραγωγών και των ομάδων τους από το εμπάργκο εξαγωγών στην Ρωσία.

Το θέμα που τέθηκε από πλευράς παραγωγών ήταν η απουσία οποιασδήποτε συνεννόησης με τις Ομάδες Παραγωγών χάρις στην βοήθεια των οποίων η αγορά του ροδάκινου δεν απορυθμίσθηκε και  προστατεύθηκε το εισόδημα του παραγωγού σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Οι εκπρόσωποι των ομάδων δήλωσαν ότι κατανομή των πόρων έγινε με αδιαφανή και έντονα τοπικιστικό τρόπο που αδικεί τους υπόλοιπους παραγωγούς απέναντι στους παραγωγούς μιας περιοχής όπου τυγχάνει και η συμμετοχή των παραγωγών στις Ομάδες Παραγωγών να είναι πολύ μικρή. Το τοπικιστικό κριτήριο παραπέμπει σε άλλες εποχές είναι αντιπαραγωγικό και πάνω από όλα αποδυναμώνει τον ρόλο των ΟΠ στην δύσκολη αυτή περίοδο.

Ο Αναπληρωτής  Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλοπουλος δήλωσε ότι κατανοεί το δίκαιο των διαμαρτυριών αφού την ζημιά την υπέστη όλη η παραγωγή ροδάκινου και οι Ομάδες Παραγωγών είναι αυτές που γνωρίζουν καλύτερα από όλους ποια κριτήρια έπρεπε να εφαρμοσθούν  για να είναι ουσιαστική η βοήθεια στους παραγωγούς και τις ομάδες να συνεχίσουν απρόσκοπτα την παραγωγική τους δραστηριότητα Η διαχείριση της κρίσης κατέστη δυνατή χάρις στην ουσιαστική συνεργασία των Ομάδων παραγωγών  τόσο σε επίπεδο συγκέντρωσης της παραγωγής όσο και σε επίπεδο εξαγωγών, με κόστος για τις ομάδες και τους παραγωγούς.

Οι Ομάδες παραγωγών έχουν πρόταση και αυτή πρέπει να αποτελέσει την βάση της απόφασή μας τηρώντας την κοινοτική και εθνική νομοθεσία. Δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω όπου οι μεμονωμένες ενέργειες ευκαιριακού χαρακτήρα αποδυναμώνουν τις συλλογικές δράσεις των αγροτών και υποβαθμίζουν το μόνο πραγματικό εργαλείο για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών προβλημάτων της παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας των αγροτικών προϊόντων για την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και οικονομίας.

 Ο κ. Κουκουλόπουλος απευθυνόμενους στους εκπροσώπους των παραγωγών ήταν ξεκάθαρος: «Η κρίση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια μας δίδαξε πολλά. Ένα απ ΄ αυτά είναι πως η εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων και προσωπικών σκοπιμοτήτων βλάπτουν σοβαρά τους πολίτες και τη χώρα. Τραυματίζουν ακόμα περισσότερο την αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος και ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες στο λαϊκισμό. Αυτό το ¨μάθημα¨ το διδαχθήκαμε όλοι, αλλά, δυστυχώς, ορισμένοι ή δεν το κατενόησαν ή δεν θέλουν να το κατανοήσουν.

Λυπάμαι πολύ. Δεν είμαστε, όμως, όλοι ίδιοι. Καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι και συνεργαστήκαμε με τη Νέα Δημοκρατία για να κρατηθεί η πατρίδα όρθια. Όχι για να κρατηθεί όρθια η πολιτική καριέρα οποιουδήποτε. Ούτε, βέβαια, για να στέλνουμε στους πολίτες το μήνυμα πως σ΄ αυτή τη χώρα δεν άλλαξε και δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ τίποτα.

Είναι δέσμευση του ΠΑΣΟΚ και προσωπική μου πως η αδικία εις βάρος τόσων παραγωγών δεν θα περάσει. Όχι μόνο γιατί το χρωστάμε σ΄ αυτούς τους ανθρώπους που μοχθούν και παράγουν, αλλά και διότι πρέπει, επιτέλους, να πάμε μπροστά, αφήνοντας οριστικά στο παρελθόν παλαιοκομματικές και επιζήμιες λογικές».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.