Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης ΕΜΔΥΔΑΣ Δυτικής Μακεδονίας



ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Αποτελεί αξίωμα ότι οι Διπλ. Μηχανικοί του Δημοσίου, από θέση, συμβάλλουν με κυρίαρχο ρόλο  στην οικονομική και βιομηχανική ανάπτυξη μιας χώρας και την αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών της. Σ’ όλες  τις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου οι Δημόσιες Τεχνικές Υπηρεσίες είναι η αιχμή του δόρατος για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Εντούτοις, στη χώρα μας βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την απαξίωση των Μηχανικών του Δημοσίου. Ανά την Ελλάδα και ειδικότερα στην Δυτική Μακεδονία αποψιλώνονται οι τεχνικές υπηρεσίες, υποβαθμίζεται η λειτουργία τους, και μάλιστα σε βαθμό που να αναπληρώνουν, λόγω υποστελέχωσης, διοικητικούς υπαλλήλους. Όλα  αυτά αποτελούν προστάδιο για μελλοντικές εκχωρήσεις συνταγματικά κατοχυρωμένων κρατικών αρμοδιοτήτων, σε ιδιωτικά μορφώματα, που ακριβοπληρώνονται από το υστέρημα της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, από το επικαιροποιημένο Μητρώο Μελών της ΕΜΔΥΔΑΣ Δυτ. Μακεδονίας, προκύπτει μια σημαντική μείωση των υπηρετούντων Διπλ. Μηχανικών τα τελευταία χρόνια. Από τους 350 περίπου Διπλ. Μηχανικούς σήμερα υπηρετούν μόνο  220. Ως γνωστό η Δυτική Μακεδονία είναι παραμεθόρια και προβληματική  περιοχή, έχει προβάδισμα έναντι των άλλων και οφείλει η συντεταγμένη πολιτεία να σκύψει σ’ αυτό το πρόβλημα. Προτείνουμε, να γίνουν για αρχή 13 τουλάχιστον προσλήψεις Διπλ. Μηχανικών (κατ’ εφαρμογή της μνημονιακής δέσμευσης 10/1). Τις πταίει που παρατηρούνται διάφορες ταχύτητες ανά περιοχές, ενώ η Δυτ. Μακεδονία μένει στάσιμη και υστερεί ακόμα και σε σύγκριση με άλλες περιοχές που δεν είναι ούτε προβληματικές, ούτε παραμεθόριες;

Οι συγκεκριμένες πολιτικές όχι μόνο δεν εκσυγχρονίζουν το κράτος, αλλά αντίθετα το συρρικνώσουν, το αποδυναμώνουν, μοιραίως το οδηγούν  στην κατάργησή του.
            
Η αναβάθμιση  του κύρους και του ρόλου του Διπλωματούχου Μηχανικού  θα συμβάλει στην ανάπτυξη που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και θα φέρει την πολυπόθητη ευημερία στους ανθρώπους.

Έχουμε υποχρέωση ΟΛΟΙ να στρατευτούμε με αρχές, πρόγραμμα και στρατηγική υπεύθυνα και συντονισμένα, προκειμένου να αποτρέψουμε την περαιτέρω απαξίωσή μας και να υπερασπιστούμε τα δίκαια αιτήματά μας και το δημόσιο συμφέρον.

ΓΙΑ ΤΗΝ   ΓΕΝΙΚΗ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

O  Πρόεδρος
Δισλής Βασίλειος
Πολιτικός Μηχανικός

Η  Γεν. Γραμματέας
Τζαγκαρίδου Αναστασία
Πολιτικός Μηχανικός

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.