Πραγματοποιήθηκε η τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΜΔΥΔΑΣ Δυτ. Μακεδονίας στην Κοζάνη



Στις 20-01-2015 πραγματοποιήθηκε η τακτική Γενική Συνέλευση (ΓΣ) της ΕΜΔΥΔΑΣ Δυτ. Μακεδονίας στην Κοζάνη   (αμφιθέατρο της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας (Περιοχή ΖΕΠ, Κοζάνης) . Την  ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ εκπροσώπησαν οι συνάδελφοι: Χριστίνα Μακνέα (Ταμίας),  Τριανταφυλλίδης  Σωτήρης (μέλος). Τη Γ Σ τίμησε με την παρουσία της η συν.  Ζηκοπούλου Όλια  π. Ταμίας ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ με την ιδιότητά της  Αντιπροσώπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας από την Κεντρική Μακεδονία.

Η συμμετοχή ήταν μαζική-δυναμική, η διαδικασία ενδιαφέρουσα-ουσιαστική  και συμμετείχαν 118 συνάδελφοι. Τον Διοικητικό Απολογισμό της διετίας 2012-2014 παρουσίασε ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΜΔΥΔΑΣ Δυτ. Μακεδονίας Βασίλης  Δισλής, ενώ τον οικονομικό απολογισμό-προϋπολογισμό η Γεν. Γραμματέας της Ένωσης  συν. Αναστασία Τζαγκαρίδου. Ο Διοικητικός Απολογισμός ενεκρίθη από όλους τους συναδέλφους, πλην τριών. Ο Οικονομικός Απολογισμός-Προϋπολογισμός, καθώς και δύο ψηφίσματα Ασφαλιστικό- ΤΣΜΕΔΕ και Υποστελέχωση των  Δημόσιων Τεχνικών Υπηρεσιών στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας  ενεκρίθησαν ομόφωνα.  
Ακολουθεί ένα απόσπασμα από τον Διοικητικό Απολογισμό:

«…Τα δύο χρόνια της θητείας μας συνέπεσαν με τις πιο δύσκολες καταστάσεις για τους εργαζόμενους και τον χώρο μας ειδικότερα. Βιώσαμε μια διετία η οποία για όλους μας ήταν πρωτόγνωρη. Μειώσεις μισθών, τουλάχιστον 40%, συν τα χαράτσια, συν την βαριά φορολογία, τα νοικοκυριά υπερχρεωμένα, τα δάνεια στα κόκκινα, διαθεσιμότητες, αξιολογήσεις, απολύσεις, ανεργία, διάλυση του κοινωνικού ιστού και ο κατήφορος, δυστυχώς, δεν έχει σταμάτημα έως και σήμερα.

Το ΔΣ μέσα σ’ αυτό το διάστημα πραγματοποίησε  16 συνεδριάσεις. Δραστηριοποιήθηκε σε διάφορους τομείς, προσπαθώντας να κινητοποιεί και να συσπειρώνει τους συναδέλφους, να ενημερώνει έγκαιρα και έγκυρα και να αντιμετωπίζει  επιμέρους ζητήματα υπηρεσιών και υπαλλήλων. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Επισκέψεις στους χώρους εργασίας και συσκέψεις με τους συναδέλφους .

Παραστάσεις σε  Γ.Γ. Περιφέρειας Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας, Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας,  Αντιπεριφερειάρχες, Δημάρχους και Διευθυντές Τεχνικών Υπηρεσιών, ΤΕΕ/ΤΔΜ, για τα θέματα:
Σύσταση Επιτροπών για τον προσδιορισμό των θέσεων, με βάση τα προσόντα και τα καθήκοντα των ΔΙΠΛ.ΜΗΧ/ΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ στη Δυτ. Μακεδονία, για την ορθότερη αξιολόγηση των Μηχανικών του Δημοσίου.
Εκχώρηση αρμοδιοτήτων της δημόσιας Διοίκησης, μέσω του ΤΕΕ σε Α.Ε.
Τοποθέτηση Αναπληρωτών Προϊσταμένων Γεν. Δ/νσεων, Δ/νσεων και  Τμημάτων  Περιφέρειας Δυτ Μακεδονίας.
Υποστελέχωση υπηρεσιών.
Υποκατάσταση-Απαξίωση ΔΤΥ από ΑΝΚΟ.
Ενημέρωση των συναδέλφων (e-mail, fax,   κ.λ.π.).

Φροντίσαμε να προβάλλουμε τα προβλήματα και τα αιτήματά μας εκδίδοντας δελτία τύπου,  αξιοποιώντας  το διαδίκτυο (site ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, ηλεκτρονικό τύπο, μέσα κοινωνικής δικτύωσης).
Παρεμβάσεις για θέματα συναδέλφων. Συμμετοχή σε συσκέψεις με άλλους φορείς.
Αποφάσεις του Δ.Σ. για την καταδίκη μέτρων και επιδιώξεων για τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό,.
Απεργίες, στάσεις εργασίας, συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για θεσμικά και οικονομικά ζητήματα των Δ.Υ.  (Διαδικασίες αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων, βάσει του νέου ν. 4250/2014).
Παραστάσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).  
Συμμετοχή  στο συνέδριο, στις συσκέψεις και στις συγκεντρώσεις της Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

Σεβόμενοι τη συνδρομή των μελών μας, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στις διάφορες δραστηριότητες της ΕΜΔΥΔΑΣ με δικά μας έξοδα ή με το ελάχιστο κόστος.

Επικαιροποίηση του Μητρώου μελών και  έκτακτη οικονομική εισφορά.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δεν ισχυριζόμαστε ότι πετύχαμε τους στόχους μας. Το σίγουρο είναι ότι προσπαθήσαμε.  Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε σταθερά το δρόμο της αγωνιστικής υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας και διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων μας. Οι αγώνες μας  είναι πέρα από χρώματα, πέρα από κόμματα. Ενωμένοι  θα τα καταφέρουμε…».

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

O  Πρόεδρος

Δισλής Βασίλειος
Πολιτικός Μηχανικός

Η  Γεν. Γραμματέας

ΤζαγκαρίδουΑναστασια
Πολιτικός Μηχανικός

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.