Αντίθετο με κάθε νέα κατάργηση σχολικής μονάδας το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου – Άμεση κινητοποίηση του Δημάρχου ΒοΐουΑντίθετο με κάθε νέα κατάργηση, συγχώνευση ή υποβιβασμό σχολικής μονάδας είναι το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση που ελήφθη στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου κλήθηκε να γνωμοδοτήσει επί της πρότασης της διεύθυνσης  Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Κοζάνης, η οποία προτείνει τη συγχώνευση του Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Πενταλόφου με το Γυμνάσιο Τσοτυλίου – Α΄ Β΄ Γ΄ Λυκειακές τάξεις, στο πλαίσιο του νέου κύκλου καταργήσεων, συγχωνεύσεων και υποβιβασμών σχολικών μονάδων που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.

Ο Δήμαρχος Βοΐου, Δημήτριος Λαμπρόπουλος, δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος σε οποιαδήποτε μεταβολή σχολικών μονάδων του Δήμου Βοΐου και τόνισε ότι ο Δήμος θα προχωρήσει άμεσα σε σειρά ενεργειών και επαφών με το Υπουργείο Παιδείας  και με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση τον μαρασμό των τοπικών κοινωνιών, τη στιγμή μάλιστα που η οικονομική κρίση δημιουργεί προϋποθέσεις για επιστροφή στην περιφέρεια οικογενειών από τα αστικά κέντρα.

Ο Δήμαρχος Βοΐου, κατά την τοποθέτησή του, δήλωσε να παραμείνει ως έχει το διαπολιτισμικό σχολείο του Πενταλόφου  και να μην υποστεί κανενός είδους υποβιβασμό. Σημαντικό στοιχείο στη λειτουργία του σχολείου αποτελεί το γεγονός ότι τα έξοδα λειτουργίας του, η σίτιση και η στέγαση των μαθητών δεν επιβαρύνουν το Κράτος καθώς καλύπτονται από δωρεά του Κληροδοτήματος «Αλέξανδρος Καρούτας».

Επιβαρυντικός παράγοντας στην μετακίνηση των μαθητών από τον Πεντάλοφο στο Τσοτύλι , σε καθημερινή βάση, αποτελούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στην περιοχή, κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, η χιλιομετρική απόσταση και το δύσβατο οδικό δίκτυο. Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς την ταλαιπωρία που θα υφίστανται οι μαθητές και τους κινδύνους της μεταφοράς τους.

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων όλων των παρατάξεων.

Την πρότασή του να συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του το διαπολιτισμικό σχολείο Πενταλόφου, κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πενταλόφου κ. Κωνσταντίνος Χονδροκώστας,  και να δεχθεί μαθητές από τη  Χειμάρρα,  περιοχή και πόλη της  Αλβανίας, με σημαντικό ελληνικό πληθυσμό, πρόταση που συμμερίστηκε και το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου.

Άμεση κινητοποίηση του Δημάρχου Βοΐου

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Δημάρχου Βοϊου, κ. Δημητρίου Λαμπρόπουλου, για το θέμα του υποβιβασμού του διαπολιτισμικού σχολείου Πενταλόφου, το οποίο απειλείται με συγχώνευση με το Γυμνάσιο Τσοτυλίου, καθώς σήμερα το μεσημέρι συναντήθηκε στο Δημαρχείο Σιάτιστας με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, κ. Σαββιλωτίδη Κοσμά.

ytjjysfghjstjytjy

Ο Δήμαρχος Βοΐου μετέφερε στον κ. Σαββιλωτίδη όσα ειπώθηκαν στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση, και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην επιτρέψει καμία μεταβολή στις σχολικές μονάδες του Δήμου Βοΐου, και δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να παλέψει με κάθε τρόπο ώστε να προστατέψει τα σχολεία του Δήμου από τις όποιες κρατικές διοικητικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, εις βάρος των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των τοπικών κοινωνιών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.