Τη Δ.Ο.Υ. Κοζάνης επισκέφθηκε ο Υποψήφιος Βουλευτής με «Το Ποτάμι» Αντώνης Σιαμπανόπουλος



Σε συνέχεια των επισκέψεων και συναντήσεων του υποψήφιου Βουλευτή με «Το Ποτάμι» Αντώνη Σιαμπανόπουλου σε όλη την Π.Ε. Κοζάνης, χθες Παρασκευή 16/1/2015 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη  στη Δ.Ο.Υ. Κοζάνης έχοντας την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων και προτάσεων με τα στελέχη και τους εργαζόμενους στην υπηρεσία. Στην συνάντηση αυτή τονίστηκε η ανάγκη θέσπισης ενός δίκαιου και σταθερού φορολογικού συστήματος, το οποίο θα λειτουργήσει ως βασικό εργαλείο για την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας αλλά και στην προσέλκυση επενδύσεων. Ένα δίκαιο, σταθερό και σε μακρόπνοη βάση φορολογικό σύστημα που δεν θα ρίχνει τα βάρη στους μονίμως  βεβαρυμμένους.  

44dgthyjd

Ο Υποψήφιος Βουλευτής με «Το Ποτάμι» Αντώνης Σιαμπανόπουλος ανέλυσε τις θέσεις του κινήματος «Το Ποτάμι» σχετικά με την φορολογία, οι οποίες και έχουν ως εξής:

Φορολογία-φοροδιαφυγή. Η νομιμότητα πιο συμφέρουσα από την παρανομία.

Η μείωση της φορολογίας είναι αναγκαία αναπτυξιακή πολιτική.

Στόχος η ενιαία φορολογική κλίμακα για όλα τα εισοδήματα.

Θεσπίζεται η έννοια του «αποδεδειγμένα συνεπούς φορολογούμενου». Πρόκειται για τον ελεύθερο επαγγελματία ή την ατομική επιχείρηση, που μετά από ελέγχους αποδεικνύεται ότι είναι έμπρακτα ειλικρινής και συνεπής στις φορολογικές και ασφαλιστικές του υποχρεώσεις. Αυτός ο φορολογούμενος αντιμετωπίζεται προνομιακά (μειωμένος συντελεστής, δόσεις, εξυπηρέτηση, κ.ά.) σε σχέση με τους άλλους.

Ο εξορθολογισμένος ΕΝΦΙΑ πρέπει να περάσει ως έσοδο στην τοπική αυτοδιοίκηση και να αποτελεί τον βασικό της πόρο. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει μεγαλύτερες δυνατότητες να καθορίσει τη δικαιότερη κατανομή των βαρών, ανάλογα με το είδος της ακίνητης περιουσίας.

Η σταδιακή περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών πρέπει να προηγηθεί κάθε φορολογικής ελάφρυνσης. Αυτό θα έχει θετικές επιπτώσεις και στη μείωση της ανασφάλιστης εργασίας.

Ένα ενιαίο κέντρο είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών όλων των ταμείων. Ενιαία έκδοση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας.

Μία πανελλαδική ΔΟΥ για όσους έχουν εισοδήματα μόνο από μισθούς και συντάξεις με πολλαπλή δυνατότητα εξυπηρέτησης μέσω τηλεφωνικής υπηρεσίας και ΚΕΠ. Έτσι, θα απελευθερωθούν ανθρώπινοι και υλικοί πόροι για πιο σημαντικές κατηγορίες φορολογουμένων.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι ο συνεχής στοχευμένος, αλλά και δειγματοληπτικός έλεγχος των χρηματικών ροών. Κάθε νόμιμα συναλλασσόμενος πρέπει να μπορεί να αιτιολογεί με νόμιμα παραστατικά σημαντικές πληρωμές και εισπράξεις.

Ο έλεγχος των φορολογικών υποχρεώσεων και οι συνέπειες του πρέπει να αφορούν τους πάντες ανεξάρτητα από το μέγεθός τους. Η φοροδιαφυγή δεν μπορεί να είναι «επιχειρηματικό πλεονέκτημα» για κανέναν πολίτη ή επιχειρηματία.

Συμπερασματικά κατέληξε πως πράγματι, η ανάγκη θέσπισης ενός δίκαιου και σταθερού φορολογικού συστήματος είναι ένα από τα πιο ουσιαστικά ζητήματα προς επίλυση για την κυβέρνηση που θα προκύψει στις εκλογές, για τους φορολογούμενους και για την ίδια την λειτουργία του κράτους. Ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα το οποίο τέθηκε είναι ο άμεσος εκσυχρονισμός του πληροφοριακού συστήματος του taxisnet, το οποίο σε πολλές των περιπτώσεων δυσλειτουργεί, ταλαιπωρώντας επαγγελματίες λογιστές, επιχειρηματίες και φορολογούμενους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.