Κουκουλόπουλος: «Mε το εκβιαστικό δίλημμα ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. φέρνουν τη χώρα σε δυσμενέστερη θέση»



«Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ είναι η Ν.Δ. του 2012 καθώς θέτουν, ουσιαστικά, το ίδιο εκβιαστικό αλλά και ανύπαρκτο  δίλημμα. Άλλη λύση και plan b, που δεν υπάρχουν στ΄ αλήθεια, καθώς η μόνη λύση είναι αυτή που διαμόρφωσε το ΠΑΣΟΚ μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας.
Η λύση που μας κρατά μες την Ευρώπη, καθώς δεν αρκεί να ορκίζεσαι πως θες να παραμείνεις σ΄ αυτή και ταυτόχρονα να παραβιάζεις ή να αγνοείς τους κανόνες της.  
          Το χειρότερο βέβαια είναι πως τέτοια εκβιαστικά διλήμματα φέρνουν τη χώρα σε δυσμενέστερη θέση. Το πληρώσαμε ακριβά με τις διπλές εκλογές του 2012, όταν προστέθηκε χρέος πάνω από 20 δις ευρώ, και θα το πληρώσουμε, δυστυχώς, και τώρα. Ίσως και ακριβότερα.    
            Γι΄ αυτό το ΠΑΣΟΚ προτάσσει και επιμένει στον έναν και μοναδικό δρόμο που έχουμε. Εθνική συνεννόηση και εθνική ενότητα. Κάτι που μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να πετύχει εφόσον κερδίσει την τρίτη θέση στις εκλογές, που σημαίνει τρίτη  και καθοριστική εντολή.
          Έτσι θα αποκτήσουμε ως χώρα μια φωνή. Γιατί μία είναι η Ευρώπη, με συγκεκριμένους κανόνες και πλαίσιο, και μία πρέπει να είναι και η φωνή της Ελλάδας, αν πραγματικά θέλουμε να πετύχουμε το καλύτερο.
          Αυτός είναι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ σ΄ αυτές τις εκλογές και επειδή ¨πάθαμε και μάθαμε¨ να είναι σίγουροι οι πολίτες πως όποιος και αν είναι πρώτος ή δεύτερος, θα τους βάλουμε  να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για να πάψουν οι παραφωνίες και να ακουστεί επιτέλους η μία και ενιαία εθνική φωνή, που θα είναι και πιο δυνατή και πιο καθαρή».
            Αυτά τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ στην Π.Ε. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος μιλώντας σήμερα το πρωί στο Ρ/Σ REAL FM.
            Ο κ. Κουκουλόπουλος επεσήμανε ακόμα πως οι λύσεις για το χρέος που ακούγονται απ΄ το ΣΥΡΙΖΑ είναι ανεδαφικές και ανεφάρμοστες στη σημερινή Ευρώπη και εξήγησε πως η μόνη εφικτή και αποτελεσματική λύση θα ήταν η χρονική επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους με χαμηλά επιτόκια, κάτι που θα διευκόλυνε σε μεγάλο βαθμό την προσπάθεια της χώρας για ανάπτυξη και θα έκανε ευκολότερη την αποπληρωμή του.   
            Ο κ. Κουκουλόπουλος όταν ρωτήθηκε για το πώς σχολιάζει τις κατηγορίες του κ. Γιώργου Παπανδρέου εναντίον του ΠΑΣΟΚ για τον τρόπο που λειτούργησε στα πλαίσια της συγκυβέρνησης με τη Ν.Δ., απάντησε: «Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έχει πρώτα να απαντήσει ο ίδιος σε ένα ιστορικό πολιτικό ερώτημα.
            Γιατί το Μάη του 2010 πήρε την απόφαση να αναλάβει μόνο του το ΠΑΣΟΚ την αντιμετώπιση του τεράστιου οικονομικού προβλήματος της χώρας, για το οποίο μάλιστα δεν είχε και όλη την ευθύνη, και δε ζήτησε τη συνεργασία και τη συναίνεση και των άλλων κομμάτων;
Αυτή η απόφαση προκάλεσε ανυπολόγιστη ζημιά στο ΠΑΣΟΚ αλλά το χειρότερο είναι πως δυσχέρανε ακόμα περισσότερο την προσπάθεια της χώρας στην αντιμετώπιση της κρίσης».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.