ΤΕΕ/ΤΔΜ: Ενημερωτικές Εκδηλώσεις με θέμα «Παρουσίαση Προγράμματος Ηλεκτρονικής Έκδοσης Αδειών Δόμησης»



Το ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το κεντρικό ΤΕΕ, διοργανώνει δύο ενημερωτικές εσπερίδες με θέμα: ” ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΡΟΝΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΔΟΜΗΣΗΣ”. H πρώτη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 17.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ/ΤΔΜ (Μπουσίου & Εστίας 3, Κοζάνη) και η δεύτερη την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου  και ώρα 14.00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας (Νέο Πάρκο, Φλώρινα).

Κατά την διάρκεια των ενημερωτικών εκδηλώσεων, θα γίνει αναλυτική παρουσίαση των νέων εφαρμογών από στέλεχος του ΤΕΕ, υπεύθυνο του προγράμματος. Οι εσπερίδες απευθύνονται σε στελέχη και μέλη του ΤΕΕ, ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς, στελέχη των Υπηρεσιών Δόμησης και των τεχνικών υπηρεσιών των ΟΤΑ.

Με το νέο σύστημα όλα τα δικαιολογητικά και οι μελέτες για την έκδοση Άδειας Δόμησης, θα υποβάλλονται και θα διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά, όπως και ηλεκτρονικά θα γίνεται ο προσδιορισμός του ελεγκτή δόμησης από το σχετικό Μητρώο των διαπιστευμένων Μηχανικών του ΥΠΕΚΑ, προκειμένου να πραγματοποιούνται οι προβλεπόμενες αυτοψίες κατά την ανέγερση του κτιρίου.

Το νέο σύστημα που αφορά στην «ηλεκτρονική έκδοση αδειών και στην ανάπτυξη συστημάτων δημιουργίας, διαχείρισης και ελέγχου της ηλεκτρονικής ταυτότητας του κτιρίου», υλοποιείται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.) με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» στα πλαίσια του έργου «Ανάπτυξη Συστημάτων Δημιουργίας, Διαχείρισης και Ελέγχου της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας των Κτιρίων».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.