Καταγγελία μητέρας για την τραγική αντιμετώπιση από Μικροβιολόγο του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης σε βάρος του 2,5 ετών παιδιού της!

– Ενώ της ζητήθηκε από την παιδίατρο να παραβρεθεί στο Νοσοκομείο για να κάνει τις εξειδικευμένες εξετάσεις, η Μικροβιολόγος αρνήθηκε.
– “Δεν θα πληρωθώ την επίσκεψή μου, γιαυτό δεν έρχομαι (!) “
– Άλλη μία τραγική αντιμετώπιση ασθενούς και μάλιστα μωρού στο Νοσοκομείο Κοζάνης, σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 3 Ιανουαρίου, διεκομίσθη ως έκτακτο περιστατικό στην Παιδιατρική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης παιδί 2,5 ετών έπειτα από ανεξήγητη αιμοραγία.

Αμέσως ζητήθηκε από την Παιδίατρο να γίνουν στο παιδί οι απαραίτητες εξετάσεις αίματος. Οι κλινικές εξετάσεις έδειξαν πολύ ανησυχητικές τιμές στα αιμοπετάλια του παιδιού, με αποτέλεσμα η γιατρός να ζητήσει να γίνουν επιπλέον εργαστηριακές εξετάσεις πιο εξειδικευμένες, το λεγόμενο Πλακάκι. Η εξέταση αυτή χρήζει Κλινικού Εργαστηριακού Επιστήμονα Μικροβιολόγου, μιας και είναι αυτός που εκτιμά τα φυσικά χαρακτηριστικά των αιμοπεταλίων του ασθενούς στο μικροσκόπιο και εν συνεχεία τα αναφέρει στο γιατρό.

Η Μικροβιολόγος του Νοσοκομείου εκείνη την ώρα (18.00 περίπου) ήταν εκτός υπηρεσίας και αμέσως ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά ώστε να προσέλθει για τη σωστή αντιμετώπιση του περιστατικού. Αυτή αρνήθηκε, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της μητέρας, μιας και στην περίπτωση που πήγαινε, δεν θα πληρωνόταν την επίσκεψη της (!) (ως υπερωρία προφανώς)

Τότε οι γονείς του μικρού εσπευσμένα, μιας και η υγεία του παιδιού τους βρισκόταν σε κίνδυνο, πήγαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ώστε να του κάνουν τις κατάλληλες εργαστηριακές εξετάσεις. Έπειτα από ολιγοήμερη νοσηλεία, ο μικρός χαίρει άκρας υγείας λόγω της σωστής αντιμετώπισης που είχε από το επιστημονικό προσωπικό του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Οι γονείς του παιδιού, έξαλλοι με την απάθεια της Μικροβιολόγου, δηλώνουν πως δεν θα αφήσουν να περάσει έτσι η τραγική αντιμετώπιση που δέχθηκε το παιδί τους και «διερωτώνται» τί θα έκανε η Μικροβιολόγος αν στη θέση του δικού τους παιδιού, ήταν το παιδί της…

Ν.Α. για το kozaniLife.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.