Συνάντηση του Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού Θ. Κοσματόπουλου με τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Κοζάνης Κ. Κυριακίδη



Θανάσης Κοσματόπουλος: Στόχος, ο Δήμος μας να γίνει πρότυπο επιχειρηματικότητας

Η υποστήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσα από συγκεκριμένες δράσεις-κοινές πρωτοβουλίες και την δημιουργία των ανάλογων υποδομών συζητήθηκαν στη συνάντηση του Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού κ. Αθανάσιου Κοσματόπουλου με τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Π.Ε. Κοζάνης κ. Κώστα Κυριακίδη το πρωί της Πέμπτης 9 Ιανουαρίου 2015.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ζήνωνα Παπαδημητρίου, των Αντιδημάρχων του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού, κ.κ. Νίκου Τέτου, Φώτη Ζυγούρη, Σταύρου Παπαδόπουλου, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Θωμά Παπαστέργιου και μελών της διοίκησης του ΕΒΕ, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην επιχειρηματική ανάπτυξη μέσα από τον πρωτογενή τομέα και την μεταποίηση, ζητήματα που αποτελούν προτεραιότητα στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής.
 
Ο κ. Κοσματόπουλος ανέπτυξε τις παρεμβάσεις που εξελίσσονται αυτό το διάστημα και σχετίζονται άμεσα με τους παραπάνω τομείς (Εδαφολογικό Κέντρο κ.α.) τονίζοντας ότι «ο Δήμος θα αποτελεί μοχλό υποστήριξης σε κάθε επιχειρηματική πρωτοβουλία ενώ η συνεργασία με το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο και τους παραγωγικούς φορείς επιβάλλεται να είναι σταθερή και σε όλα τα επίπεδα με την δημιουργία ευνοϊκότερων συνθηκών». Επίσης στάθηκε στις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που υπάρχουν στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού αλλά και γενικότερα στην περιοχή τονίζοντας: «το σχέδιό μας με μεθοδικά και οργανωμένα βήματα  επιδιώκει, μέσα από δράσεις και δομές στήριξης της επιχειρηματικότητας, με στόχευση τον αγροτικοκτηνοτροφικό τομέα και τη μεταποίηση, το τουρισμό και το σύνολο της επιχειρηματικότητας στη λίμνη και το ορεινό όγκο ώστε να καταστήσει τον Δήμο μας επιχειρηματικό και παράλληλα αναπτυξιακό κέντρο. Έτσι ώστε μέσω της νέας επιχειρηματικότητας που θα αναπτυχθεί και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των υφιστάμενων, να δημιουργηθούν καινούργιες βιώσιμες θέσεις εργασίας στον Δήμο Σερβίων – Βελβεντού». 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.