Συνάντηση της «Νέας Πρότασης Μηχανικών» με τον Δήμαρχο Κοζάνης



Μέσα σε κλίμα σύμπνοιας και αμφίδρομης επικοινωνίας πραγματοποιήθηκε  συνάντηση του Δημάρχου Κοζάνης στο γραφείο του με αντιπροσωπεία  της παράταξης  του ΤΕΕ/ΤΔΜ  «Νέα Πρόταση Μηχανικών».

Συγκεκριμένα η «Νέα Πρόταση Μηχανικών» συζήτησε με τον Δήμαρχο Κοζάνης τα εξής θέματα:

1)      Την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Κοζάνης για την Μεταφορά του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κοζάνης στα Κοίλα (πλησίον της Εγνατίας Οδού) και αποξήλωση της σιδηροδρομικής γραμμής, για να μην αποτελεί εμπόδιο στην ανάπτυξη της πόλης προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Επίσης  οι απαλλοτριωμένες  εκτάσεις  κατά μήκος και πέριξ της Σιδηροδρομικής Γραμμής να δοθούν εξ’ ολοκλήρου στο Δήμο Κοζάνης, ο οποίος θα έχει και την ευθύνη της αξιοποίησής τους.

2)      Την στελέχωση, κατά προτεραιότητα, της Υπηρεσίας Δόμησης (π. Πολεοδομία) Κοζάνης με προσλήψεις μονίμων Διπλ. Μηχανικών  ή εναλλακτικά με συμβασιούχους Διπλ. Μηχανικούς  τουλάχιστον  18μηνης διάρκειας.

3)      Την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας (ΟΕΥ), προκειμένου να αρθούν από τη μία  οι  αδικίες που προέκυψαν σε ορισμένες  ειδικότητες  Διπλ. Μηχανικών  και από την άλλη να γίνει ένας  ΟΕΥ πιο σύγχρονος και λειτουργικός στην υπηρεσία του Δημότη.

4)      Την αξιοποίηση του τμήματος μελετών της Δ/νσης Τεχνικών Έργων, χρησιμοποιώντας και την εμπειρία της πρώην ΔΕΜΚΟ , ούτως ώστε να  εκπονούνται πιο πολλές  μελέτες για λογαριασμό του Δήμου Κοζάνης και να δαπανώνται  λιγότερα κονδύλια.

Μετά στο τέλος της συνάντησης, που ήταν ομολογουμένως γόνιμη,  ανταλλάχθηκαν αμοιβαία  ευχές  για καλό, ευοίωνο και  δημιουργικό 2015.

Για τη «Νέα Πρόταση Μηχανικών»

Ο Επικεφαλής

Συλλίρης Νικόλαος
Μέλος ΔΕ ΤΕΕ/ΤΔΜ
Αντιπρόσωπος ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.