Η αλλαγή θέσης του πομπού Digea της «Βουνάσας» εξακολουθεί να κατατάσσει την περιοχή των Καμβουνίων στις «λευκές ζώνες»



Αγανάκτηση επικρατεί στα χωριά των Καμβουνίων, αφού η προαναγγελθείσα λειτουργία από 27 Δεκεμβρίου του πομπού ψηφιακού σήματος από τη «Βουνάσα» δεν βελτίωσε στο ελάχιστο τη λήψη στους τηλεοπτικούς δέκτες της περιοχής.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας, ο πομπός Digea της «Βουνάσας» δεν τοποθετήθηκε στην αρχικά ορισθείσα θέση αλλά σε άλλη θέση χαμηλότερου υψομέτρου και προς την πλευρά της Δεσκάτης, λόγω διαφορών με την COSMOTE που διατηρεί κεραίες στην περιοχή.

Αποτέλεσμα της εξέλιξης αυτής είναι να παραμένουν σε «λευκή ζώνη», χωρίς ψηφιακό σήμα δηλαδή, το Μικρόβαλτο, το Τρανόβαλτο και ο Μεταξάς.

Από την πλευρά της Digea -σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας- υπάρχει η διαβεβαίωση ότι έχει διευθετηθεί η διαφορά με την COSMOTE και από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας -από 3/5/15- θα ξεκινήσουν οι εργασίες εγκατάστασης του πομπού της Digea στην κανονική θέση, που αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 15-20 μέρες.

Έντονη ήταν η διαμαρτυρία του προέδρου της Τ.Κ. Μεταξά Γιάννη Μπλαχάβα προς τους υπευθύνους της Digea, αφού η περιοχή που φιλοξενεί τον πομπό του «Μεταξά» στερείται τηλεοπτικού σήματος -ψηφιακού και αναλογικού- εδώ και ένα μήνα. Πρόβλημα για το οποίο δόθηκε η διαβεβαίωση από τη Digea ότι θα προχωρήσει σε προσωρινή λύση με αναμεταδότες αναλογικού σήματος.

Σχετικά καλή είναι κατάσταση με τη λήψη ψηφιακού σήματος στην Ελάτη -λαμβάνει από «Μεταξά»-, με προβλήματα το ψηφιακό σήμα στους Λαζαράδες, σχεδόν ανύπαρκτο με ελάχιστες εξαιρέσεις λόγων αντανακλάσεων στο Φρούριο.

Γ. Μαστρ./mikrovalto.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.