Δήλωση της Ευγενίας Ουζουνίδου για την αποτυχία της κυβέρνησης να εκλέξει ΠτΔ



Παρά τις συνδυασμένες «στηρίξεις» στους αρεστούς και τους προτιμητέους, τους εκβιασμούς και τον εκφοβισμό, από τα κέντρα της εγχώριας διαπλοκής και του παγκόσμιου παρασιτικού κεφαλαίου, δεν μπόρεσε να υποτάξει για άλλη μια φορά τη Βουλή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πιστός στις αρχές του, μαζί με άλλες δυνάμεις, κατάφερε να φέρει την υπόθεση εκεί που πρέπει, στο ΛΑΟ. Στο ΛΑΟ που τόσο φοβούνται όλοι αυτοί οι αντίπαλοί μας, στο ΛΑΟ που τόσο προσβλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ, η αριστερά  και οι δυνάμεις του ανθρωπισμού. Ήταν μια πρώτη μάχη δύσκολη, όπως όλες οι μάχες που γίνονται για την αξιοπρέπεια, την κοινωνική δικαιοσύνη και την εθνική κυριαρχία. Άλλωστε σε κάθε κάλεσμα υπεράσπισης των πιο πάνω ιδανικών και λαϊκών κατακτήσεων, η Αριστερά ήταν παρούσα, ο κορμός και το ενωτικό στοιχείο των αγώνων του λαού.

Τι γίνεται από εδώ και πέρα; Ο ΣΥΡΙΖΑ με άμεση προτεραιότητα  το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και της ανόρθωσης της οικονομίας, όπως αυτό διατυπώθηκε στη Θεσσαλονίκη από τον πρόεδρό μας, καλεί σε μια πλατιά συμμαχία όλες τις υγιείς προοδευτικές δυνάμεις του τόπου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Αριστερά που τόλμησε να μιλήσει στην κοινωνία με σύγχρονους όρους, αγκαλιάζεται ήδη από ευρύτατες λαϊκές μάζες και για πρώτη φορά κοιτάει κατάματα την εξουσία. Η κυβέρνηση της Αριστεράς, θα σταματήσει άμεσα τις καταστροφικές πολιτικές  που μεθοδικά κατέστρεψαν την οικονομία και την κοινωνία μας. Στη θέση τους, πάνω στα συντρίμμια που αφήνει το μνημόνιο,  η χώρα θα γίνει ένα εργαστήρι κοινωνικής δικαιοσύνης και ανάπτυξης, προς το συμφέρον όλης της κοινωνίας.

Φιλοδοξούμε να γίνουμε το παράδειγμα για όλους τους λαούς της Ευρώπης, η βιώσιμη εναλλακτική πρόταση στην ανήθικη και ατελέσφορη πολιτική της φτώχειας. Η Ελλάδα, όπως τόσες φορές της έλαχε στην ιστορική πορεία της, δείχνει ξανά το δρόμο για το νέο που έρχεται, για την επικράτηση της δημοκρατίας, της ελευθερίας και του ανθρωπισμού πάνω στη βαρβαρότητα και την υποτέλεια.

Παράλληλα, με το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», η κυβέρνηση της Αριστεράς, θα σταματήσει το ξεπούλημα των εθνικών πόρων και υποδομών, των εργαλείων της ανάπτυξης, με πρώτο και σημαντικότερο τη ΔΕΗ, την ενεργειακή καρδιά της χώρας. Η τεράστια αυτή επιχείρηση που χτίστηκε με το υστέρημα όλου του Ελληνικού λαού και με τη δουλειά, τον ιδρώτα και το αίμα του λαού του τόπου μου, της Κοζάνης και όλης της Δ. Μακεδονίας, δεν θα γίνει λάφυρο στους εθνικούς και διεθνείς άρπαγες. Θα παραμείνει και θα αναπτυχθεί, κτήμα και περηφάνια του Ελληνικού λαού, με θεματοφύλακα, πρωτομάστορα και εργάτη το λαό της Δ. Μακεδονίας.

Η πρώτη μάχη κερδήθηκε!

Τώρα όλοι μαζί ενωμένοι στον έντιμο αγώνα για την ανόρθωση της χώρας, την κοινωνική δικαιοσύνη, την επικράτηση των δυνάμεων της προόδου! Η προσπάθεια είναι μπροστά μας, το διακύβευμα μεγάλο αλλά και η ελπίδα ακόμα μεγαλύτερη!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.