Δημοτικη Κίνηση Σερβίων Βελβεντου ΑΝΤΑΜΑ: Επίσκεψη στον ΑΣΟΠ Βελβεντού ΔΗΜΗΤΡΑ

Συνεχίζονται οι επαφές της Δημοτικής Κίνησης ΑΝΤΑΜΑ Σερβίων Βελβεντού με παραγωγικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου. Σειρά είχε τώρα ένας άλλος, σχετικά νεώτερος (ιδρύθηκε το 1986), πλην όμως, μεγάλος Αγροτικός Συνεταιρισμός ο Α.Σ.Ο.Π. Βελβεντού «ΔΗΜΗΤΡΑ».

Στη συνάντηση η Δημοτική Κίνηση εκπροσωπήθηκε με κλιμάκιο αποτελούμενο από τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο κ. Λιάκο Πολυδεύκη, το Συντονιστή της Κίνησης κ. Νίκο Μπουκουβάλα και άλλα στελέχη της κίνησης, ενώ τη μεριά του Συνεταιρισμού εκπροσώπησε ο πρόεδρος του κ. Κοσμάς Δημήτριος με συνοδεία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η παρουσίαση από την πλευρά του συνεταιρισμού έγινε από τον πρόεδρο του και αφορούσε τη γενική οργάνωση και συγκρότηση του συνεταιρισμού, το μοντέλο διαχείρισης των προϊόντων που διακινεί ο συνεταιρισμός, τον τρόπο που συνδέεται και πως ωφελείται ο παραγωγός από τη συμμετοχή του στο συνεταιρισμό. Τέλος, αναφέρθηκαν ποσοτικά στοιχεία και στόχοι σχεδιασμού.

Συζητήθηκαν θέματα επικαιρότητας, όπως, οι εκλογές στην ΠΑΣΕΓΕΣ, επιπτώσεις από το εμπάργκο στη Ρωσία, το ξεπούλημα της ΑΤΕ και η χρηματοδοτική εξυπηρέτηση των αγροτών, η τρέχουσα ετήσια παραγωγή και η επιπτώσεις της στη διακίνηση και τις τιμές των προϊόντων κ.ά.

Ένα θέμα που απασχόλησε ιδιαίτερα ο τρόπος παρέμβασης της ΤΑ και άλλων εξωσυνεταιριστικών παραγόντων, έτσι ώστε να αποβεί πραγματικά επωφελής για τους συνεταιρισμούς. Προσφέρουν σαν φορείς, άλλωστε, σπουδαίο έργο στην τοπική κοινωνία και μπορούν να αποτελέσουν το απαραίτητο μέσο στην προσπάθεια για ποιοτική παραγωγή αγροτικών προϊόντων, αποδοτική και βιώσιμη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, στα πλαίσια της παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.