Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου – Απολογισμός



Σε κλίμα ευρείας συναίνεσης, ως προς την ανάγκη συντονισμού και κινητοποίησης των υπηρεσιών που εμπλέκονται με τη διαχείριση έκτακτων και έντονων καιρικών φαινομένων, κινήθηκε η σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 23 Δεκεμβρίου, στο Κοβεντάρειο, υπό την προεδρεία του Αντιδημάρχου Κοζάνης, Γιάννη Ιωαννίδη.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν:
οι  χωρικοί Αντιδήμαρχοι του Δήμου Κοζάνης
Θ. Ζαγάρας και
Τ. Πουτακίδης,
υπηρεσιακοί παράγοντες της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου
καθώς και εκπρόσωποι
της Αστυνομίας,
της Πυροσβεστικής,
της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας,
του ΕΚΑΒ
Σημαντική επίσης, ήταν η παρουσία εκπροσώπων εθελοντικών ομάδων.

Κατά τη συζήτηση τονίστηκε ότι, σημαντικοί πυλώνες δράσης, που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα και αποτελεσματική λειτουργία του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου, αποτελούν, ταυτόχρονα με την προετοιμασία και την ετοιμότητα των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου, η άμεση ενημέρωση και ο συντονισμός  όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Τη σπουδαιότητα επίτευξης συντονισμού τόνισαν κατά τις παρεμβάσεις τους και οι χωρικοί Αντιδήμαρχοι, προσθέτοντας, πως η διενέργεια πραγματικών ασκήσεων αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στην εκτίμηση της κατάστασης, στο σχεδιασμό και, εν τέλει, στην επιτυχή έκβαση των επιχειρήσεων, είτε αυτές αφορούν σε πλημμύρες είτε σε χιονοπτώσεις και παγετούς.

Η σημερινή συνάντηση έθεσε, κατά κοινή ομολογία, τις βάσεις επικοινωνίας και κοινής στρατηγικής όλων των συναρμόδιων φορέων με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση ακραίων καταστάσεων και φαινομένων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.