Κουκουλόπουλος: «Δημοκρατική απάντηση η εκλογή Προέδρου»“Η εκλογή Προέδρου θα είναι η απάντηση της δημοκρατίας μας, η δημοκρατική απάντηση, απέναντι σ΄ αυτό το κλίμα δυσοσμίας που δημιούργησαν και εξέθρεψαν συγκεκριμένοι πολιτικοί χώροι”.
            
Έτσι τοποθετήθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος για τα δραματικά γεγονότα των τελευταίων ωρών, μιλώντας σήμερα το πρωί στο Ρ/Σ ΑΘΗΝΑ 9.84 και το δημοσιογράφο κ. Βασίλη Πάϊκο.
            
Ο κ. Κουκουλόπουλος αφού τόνισε πως πρέπει η Δικαιοσύνη να αποφανθεί, και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν, για όλα όσα ακούστηκαν, υπενθύμισε πως ο πολιτικός αρχηγός που πρωτοστατεί στη δημιουργία αυτού του κλίματος δυσοσμίας δεν είναι άλλος από εκείνον που επί σειρά ετών ονόμαζε τον Ανδρέα Παπανδρέου ως αρχηγό της 17 Νοέμβρη, εξέφρασε την πίστη πως τελικά θα βρεθούν οι 180 βουλευτές με δημοκρατική συνείδηση που θα εκλέξουν Πρόεδρο, θωρακίζοντας έτσι τη χώρα και τη δημοκρατία της απέναντι σε τέτοιου είδους απαράδεκτα φαινόμενα. Σχολιάζοντας τη στάση που κρατάει ο κ. Τσίπρας σε σχέση με όλα αυτά, είπε πως δεν τα καλύπτει απλώς, αλλά φαίνεται να έρχεται και σε ευθεία αντίθεση με στελέχη του κόμματος του, όπως τον κ. Γλέζο, ο οποίος ξεκάθαρα ζήτησε να μην συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτές σαν τους κ. Βουδούρη και Παραστατίδη.      
            Σε ό,τι αφορά το πώς βλέπουν πολλοί βουλευτές τις τελευταίες εξελίξεις, ο Αν. Υπουργός ανέφερε ότι “Οι στιγμές γράφουν ιστορία. Τέτοιες στιγμές ήταν και αυτές που ζήσαμε όσοι βρισκόμασταν στη Βουλή και ακούσαμε τη συγκλονιστική ομιλία του κ. Αηδόνη. Μας άγγιξε πραγματικά όλους όσοι προβληματιζόμαστε και αγωνιούμε για το μέλλον του τόπου και φυσικά πιστεύουμε στη Δημοκρατία. Προβληματισμός και αγωνία που εντάθηκαν εξ αιτίας των τελευταίων γεγονότων.
            Τις τελευταίες τρείς μέρες βρέθηκα πολλές ώρες στη Βουλή και εκείνο που αποκόμισα συζητώντας με συναδέλφους μου βουλευτές είναι πως επιθυμία τους είναι να μην επιτρέψουν σε κανένα να δηλητηριάζει το δημόσιο βίο και να μην αφήσουν τη χώρα να μπει σε περιπέτειες. Και αυτό θα το πράξουν με καθαρό και δημοκρατικό τρόπο”.        
            Για το αν θα πρέπει να αναληφθούν κάποιες πρωτοβουλίες απ΄ την πλευρά της Κυβέρνησης τις επόμενες μέρες, ο κ. Κουκουλόπουλος υπερθεμάτισε για κάτι τέτοιο, αλλά πρόσθεσε πως “πρωτοβουλίες πρέπει να πάρει φυσικά η Κυβέρνηση, όπως και όλοι οι υπόλοιποι γιατί η Δημοκρατία και η πορεία της χώρας μας αφορά όλους”.
            Τέλος, ερωτηθείς για το αν τον φοβίζει η περίπτωση να δημιουργηθεί νέο κόμμα απ΄ τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, εφόσον οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές, ήταν κατηγορηματικός λέγοντας: “ Εκείνο που προέχει τώρα είναι η εκλογή Προέδρου. Τα υπόλοιπα είναι για μετά.  
            Προσωπικά, εκείνο που περιμένω από τον κ. Παπανδρέου είναι να ασκήσει την πολιτική του επιρροή σε ορισμένους ανεξάρτητους βουλευτές, συμβάλλοντας έτσι στην εκλογή Προέδρου, για την οποία τοποθετήθηκε ξεκάθαρα και ο ίδιος.
            Πάντως δεν μπορώ να πιστέψω πως ο Γ. Παπανδρέου θα προχωρούσε ποτέ στη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ ”.   

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.