Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα: «Παρουσίαση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ)» στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς



Με μεγάλη επιτυχία  πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014, στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου  της Π.Ε. Καστοριάς, η   «Παρουσίαση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (Κ.Α.Π)», η οποία έγινε με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών Βαγγέλη Σημανδράκου και του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης  Κωνσταντίνου Καναβού. Παραβρέθηκαν επίσης η Θεματική Αντιπεριφεριάρχης Ανάπτυξης – Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου Αμαλία Κούσκουρα, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και πρώην Αντιπεριφερειάρχες.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας- Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς σε συνεργασία με την Εφημερίδα «Αγροτική Έκφραση» και προσέλκυσε το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού αγροτών, κτηνοτρόφων και γεωτεχνικών της περιοχής.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά από  την πρώην αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ   Δήμητρα Χαλικιά και τον γεωπόνο Ντίνο Μακά, για τους δικαιούχους και το ύψος της επιδότησης, καθώς και για τις  καλλιέργειες και τα εκτρεφόμενα ζώα που περιλαμβάνει η νέα ΚΑΠ, η οποία φιλοδοξεί να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα.  

Η κα. Χαλικιά είχε μάλιστα και την ευκαιρία να ενημερώσει τους κτηνοτρόφους για το πώς προέκυψε το πρόβλημα με τους βοσκοτόπους στη χώρα μας και να ακουστεί και η δική της πρόταση για το μέλλον της κτηνοτροφίας.

Στη συνέχεια τέθηκαν ερωτήματα από τους πολίτες και διευκρινίσεις από τους παρουσιαστές, για την καλύτερη ενημέρωση επί του θέματος.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.