Ενημερωτική εκδήλωση στο Βελβεντό από το Δίκτυο Γυναικών Επιχειρηματιών του Κέντρου ΕργάνηΤην Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 στις 11.00 – 13.00 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Βελβεντού, το Δίκτυο Γυναικών Επιχειρηματιών του Κέντρου Εργάνη πραγματοποίησε με επιτυχία Ενημερωτική Εκδήλωση, στην οποία παρουσιάστηκε το Σχέδιο Δράσης «Οι γυναίκες της Δυτικής Μακεδονίας δικτυώνονται. Περιφερειακό Κέντρο Στήριξης των γυναικών στη Δυτική Μακεδονία» το οποίο υλοποιεί.
 
Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε ανοιχτή συζήτηση με τις γυναίκες που παραβρέθηκαν. Έμφαση δόθηκε από όλες τις συμμετέχουσες στη δικτύωση, την καλή συνεργασία, την καταπολέμηση στερεοτύπων με βάση το φύλο, την υποστήριξη των  γυναικών με συμβουλευτικές υπηρεσίες, καταρτίσεις, συνεχή ενημέρωση και πληροφόρηση και την αξιοποίηση των ανθρωπίνων πόρων που υπάρχουν ήδη στην ευρύτερη περιοχή.

Προβλέπεται στο μέλλον η υλοποίηση συμβουλευτική σε ομάδες τόσο για θέματα απασχόλησης όσο και επιχειρηματικότητας ενώ υπήρξε και ενδιαφέρον για τη δημιουργία  κοινωνικού συνεταιρισμού ( ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.)

Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο δράσης καλύπτει τις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης, Καστοριάς και Γρεβενών, ενώ  σε αυτό μπορούν να απευθύνονται γυναίκες που έχουν μια από τις παρακάτω ιδιότητες:

επιχειρηματίες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους λόγω της οικονομικής κρίσης,
μακροχρόνια άνεργες, μονογονείς, θύματα ενδοοικογενειακής βίας, παλιννοστούσες, με χαμηλό προσωπικό ή/και οικογενειακό εισόδημα, νέες κάτω των 25 ετών χωρίς εργασιακή εμπειρία,
διαβιούν στην ύπαιθρο σε δυσπρόσιτες, ορεινές και ημιορεινές περιοχές

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα 2461350143 ΖΕΠ,  κιν: 6974937825cosmote, 6943061292 vodafon,  
fax: 2461350178   e-mail: kozani@ergani.gr).
Πρόσωπο επαφής κα Κατερίνα Σιακαβάρα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.