ΚΝΕ Κοζάνης: Με αγώνα και θυσία γράφεται η ιστορία! Απομονώνουμε τους φασίστες της Χρυσής ΑυγήςΟι  φασίστες τις ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είχαν το θράσος, τη μέρα που ο λαός και η νεολαία με τον κοινό τους αγώνα ανέτρεψαν την στρατιωτική δικτατορία  της 21ης Απρίλη, να κάνουν την εμφάνιση τους στα σχολεία της Πτολεμαΐδας πετώντας τρικάκια με υβριστικό περιεχόμενο για τη σημερινή μέρα.

Το σύνθημα «το πολυτεχνείο ήταν ένα ψέμα» να τους γυρίσει μπούμερανγκ. Το λένε οι απόγονοι των φασιστών της χούντας που λένε ότι «οι χουντικοί πέθαναν στην ψάθα» και ότι η χούντα αντιμετώπισε τη διαφθορά του πολιτικού συστήματος την ίδια ώρα που είχαν τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που αφορούσαν συμβάσεις με ντόπια και ξένα μονοπώλια, όπως η εταιρία Lipton και η σύμβαση της Εγνατίας. Εκατομμύρια αρπάχτηκαν επίσης από τους χουντικούς για την κατασκευή του «Ναού της Σωτήρος», το περιβόητο «Τάμα του Έθνους». Για την κατασκευή του ναού, μαζεύτηκαν περίπου 450.000.000 δραχμές, με πολλά από αυτά τα χρήματα να προέρχονται από υποχρεωτικές εισφορές των δημοσίων υπαλλήλων. Μετά τη χούντα στο ταμείο βρέθηκαν μόνο 47.000.000. Στον δήμο της Αθήνας τα σκάνδαλα ξεπέρασαν το 1 δις δραχμές.

Εύκολες λύσεις χωρίς αγώνα και θυσίες ποτέ δεν έρχονται

Ο λαός, η νεολαία όταν είμαστε οργανωμένοι και ενωμένοι, όταν ξέρουμε γιατί παλεύουμε, μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία. Μπορούμε να αποκτήσουμε τεράστια δύναμη όταν απορρίψουμε τις λογικές διαχείρισης του σημερινού σάπιου συστήματος, τις κυβερνήσεις της μιας ή της άλλης πολιτικής δύναμης, που τάχα θα μας λύσουν το πρόβλημα. Έχοντας στόχο τη ρήξη με τα μονοπώλια, την εξουσία τους, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ.

Ούτε αναμονές, ούτε αυταπάτες! Δεν υπάρχουν «σωτήρες». Το μέλλον μας δεν βρίσκεται στα όρια της πείνας! Να απορρίψουμε τη ζωή με ψίχουλα! Την 1η Νοέμβρη έγινε ένα σημαντικό βήμα που πρέπει να συνεχιστεί. Παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας. Συμβάλουμε αποφασιστικά με τη συμμετοχή και την πάλη μας στην αγωνιστική ανασυγκρότηση του κινήματος. Μαζικοποιώντας τα σωματεία και τις επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς, δυναμώνοντας τις επιτροπές και τα συμβούλια στην επαγγελματική εκπαίδευση. Συγκροτώντας επιτροπές ανέργων, στα σωματεία και στις λαϊκές γειτονιές. Δυναμώνοντας τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, κόντρα στον εκφυλισμό. Δυναμώνοντας την αγωνιστική συλλογική δραστηριότητα μέσα στα σχολεία, με μαθητικά συμβούλια οργανωτές, κυψέλες του αγώνα. Ενισχύοντας σε κάθε χώρο τον αγώνα διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών μας σε μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα.

Κόντρα στο σύστημα, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς φασισμό, κρίσεις και πολέμους βρίσκεται η λύση στα αδιέξοδα που συναντάμε καθημερινά. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει!

Συνεχίζουμε την πάλη για να ανατρέψουμε τη δικτατορία των μονοπωλίων, για να κατακτήσει ο λαός την εξουσία και να γίνει κυρίαρχος του πλούτου που παράγει!

Η κοινωνική εξέλιξη δε σταματάει εδώ, στη σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα. Είμαστε αισιόδοξοι: ο 21ος αιώνας θα είναι αιώνας νέων εξεγέρσεων και κοινωνικών επαναστάσεων, που θα οδηγήσουν ξανά την ανθρωπότητα στην πρόοδο! Η κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!

Τομεακή Οργάνωση Κοζάνης της ΚΝΕ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.