Επετειακή εκδήλωση του Συλλόγου Ηπειρωτών Κοζάνης για την συμπλήρωση τριακοσίων χρόνων από την γέννηση του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

Τιμώντας τα τριακόσια χρόνια από την γέννηση του Aγίου  Kοσμά του Aιτωλού (1714-2014), ο Σύλλογος Hπειρωτών Κοζάνης διοργανώνει επετειακή εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λαογραφικού Mουσείου Kοζάνης την Kυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11.00 π.μ..

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τα εικονογραφικά του Αγίου από το έτος του μαρτυρίου του  το 1779  έως την επίσημη αγιοκατάταξή του το 1961.

Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο  φιλόλογος – ερευνητής κος  Mιχαήλ Xρ. Παντούλας οποίος κατόπιν έρευνας που πραγματοποίησε στον Βαλκανικό Χώρο συνέλεξε και παρουσιάζει σπάνιες εικονογραφίες του Aγ. Kοσμά του Aιτωλού έτσι όπως τον λάτρεψε ο ευσεβής λαός και τον εικονογράφησε ο αγιογράφος παλαιότερων εποχών από τα πρώτα κιόλας χρόνια του μαρτυρίου του.

Η ομιλία θα συνοδεύεται από προβολή εικόνων, ενώ παρόμοιες εκδηλώσεις από τον ίδιο ομιλητή και με το ίδιο θέμα πραγματοποιήθηκαν σε αρκετές περιοχές του Ελλαδικού χώρου όπως στην Πάτρα, στα Ιωάννινα, στην Άρτα, στην Πρέβεζα, στην Κόνιτσα αλλά και του εξωτερικού όπως αυτή των Τιράνων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.