Συνεχίζονται οι ενημερωτικές εκδηλώσεις του συλλόγου Αιμοδοτών Κοζάνης για παιδιάΤο διήμερο 13 και 14 Νοεμβρίου 2014 είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε τα παιδάκια του Παιδικού σταθμού – Νηπιαγωγείου «ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ»  στο  χώρο μας. Είναι απόλυτη η ικανοποίηση μας για το πόσο ήσυχα και με προσοχή  παρακολούθησαν την σύντομη ενημέρωση και το VIDEO που προβάλαμε. Αυτό βέβαια δείχνει ότι οι δασκάλες τους το προετοίμασαν καλά, ήξεραν που ήρθαν και για ποιο πράγμα θα μιλήσουμε. Στο τέλος της ενημέρωσης οι εύστοχες για την ηλικία τους ερωτήσεις, και ο ενθουσιασμός να κάτσουν στο κρεβάτι Αιμοδοσίας να αισθανθούν, παίζοντας, Αιμοδότες μας εντυπωσίασαν.  
                    
Θα θέλαμε να θυμίσουμε ότι κάθε χρόνο μας επισκέπτονται τα παιδάκια της «ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ»  και ότι η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του 2011 του Παιδικού σταθμού είχε θέμα σχετικό με την αιμοδοσία και τη δωρεά Ομφαλοπλακουντιακού αίματος (βλαστοκύτταρα).
 
Η εκδήλωση αυτή αποδεδειγμένα παρακίνησε πολλούς γονείς να συμμετέχουν σε αιμοδοσίες  του συλλόγου αλλά περισσότερο ώθησε νέους γονείς να δωρίσουν τα «βλαστοκύτταρα» από τη γέννηση των παιδιών τους  στη Δημόσια Τράπεζα φύλαξης στο νοσοκομείο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ.
                   
Η δωρεά αρχέγονων Αιμοποιητικών κυττάρων (Βλαστοκυττάρων), μόνο στη δημόσια τράπεζα, εξασφαλίζει  πραγματικά  ότι θα χρησιμοποιηθούν για τη σωτηρία κάποιου άλλου παιδιού, που είναι  σοβαρά άρρωστο και τα έχει μεγάλη ανάγκη.
                    
Ευχαριστούμε τη διευθύντρια του σταθμού κα Ράνια  Χατζημανώλη  και τις νηπιαγωγούς που βοηθούν την προώθηση της τακτικής  εθελοντικής αιμοδοσίας αλλά και γενικότερα της δωρεάς ζωής. Μακάρι το έργο της να αποκτήσει  μιμητές ώστε να βελτιώσουμε παρέα την κοινωνία που ζούμε.

Την εβδομάδα αυτή έγιναν ενημερώσεις και στα Δημοτικά Βελβενδού και Καλονερίου.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος                                 Η Γ. Γραμματέας
Τσαουσίδης Θεόδωρος                      Τσαουσίδου Κάκη

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.