Υπό κατάληψη χθες όλα τα λύκεια της Κοζάνης – Διαμαρτυρία των μαθητών του Μουσικού Λυκείου Πτολεμαΐδας



Αρκετά είναι τα σχολεία της Κοζάνης που τελούσαν χθες Παρασκευή 14 Νοεμβρίου υπό κατάληψη, με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για μια σειρά αιτημάτων τα οποία σχετίζονται με την εκπαίδευση, τις κτιριακές εγκαταστάσεις, τυχόν ελλείψεις κ.λπ. Επίσης, κινητοποίηση πραγματοποίησαν χθες και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου στην Πτολεμαΐδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, υπό κατάληψη βρίσκονταν χθες το πρωί το 1ο, 2ο, 3ο και 4ο ΓΕΛ Κοζάνης, το 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης και το Γυμνάσιο του Κρόκου. Αργά το μεσημέρι ενημέρωσε πως έλλειψη η κατάληψη στο σχολείο του, το 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης, σύμφωνα και πάλι με τα επίσημα στοιχεία. Επίσης, στους δρόμους βρέθηκαν χθες και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας, οι οποίοι είχαν μάλιστα συνάντηση και με τον δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη. Οι μαθητές έκαναν μια δυναμική συγκέντρωση, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας στα χέρια πανό, ενώ στη συνάντησή τους με τον δήμαρχο του εξέθεσαν μια σειρά ζητημάτων και ελλείψεων στο σχολείο τους. Ο κ. Ζαμανίδης

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του “Π.Λ.” υπό κατάληψη βρίσκονταν το σύνολο των λυκείων της περιοχής, δηλαδή όλα τα ΕΠΑΛ και τα Γενικά Λύκεια της περιοχής. Μάλιστα, οι μαθητές του 1ου, 2ου και 4ου ΓΕΛ Κοζάνης είχαν ενημερώσει αργά το μεσημέρι ότι προτίθενται να σταματήσουν την κατάληψη. Μάλιστα προγραμματίζουν να διακόψουν μόνο για τη Δευτέρα για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου και στη συνέχει να επανακαθορίσουν τη στάση τους. Αντίστοιχα, διατεθειμένοι να διακόψουν την κατάληψη ήταν και οι μαθητές των ΕΠΑΛ Κοζάνης, εκτός του 2ου, στο οποίο εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις δυναμικές κινητοποιήσεις τους. Να σημειωθεί πως σε κάποιες περιπτώσεις οι μαθητές χρειάζεται να κάνουν μάθημα σε παλιά κτίρια, τα οποία αντιμετωπίζουν φθορές, γεγονός το οποίο θίγουν και στα αιτήματά τους.

Οι μαθητές δηλώνουν πως αναγκάζονται να κάνουν καταλήψεις διεκδικώντας τα …αυτονόητα για την εκπαίδευσή τους, το σχολείο τους, ζητούν καλυτέρευση μιας σειράς ζητημάτων στα σχολικά τους κτίρια, ενώνοντας τις φωνές τους με το μαθητικό κύμα καταλήψεων που υπάρχει πανελλαδικά. Ωστόσο ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος έχει “προειδοποιήσει” πως οι διδακτικές ώρες θα αναπληρωθούν, με διδασκαλία σε αργίες και Σαββατοκύριακα…

Β.Σ. για τον Πρωινό Λόγο

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.