Δραματική η κατάσταση στην Πολεοδομία Κοζάνης λόγω έλλειψης προσωπικού – Σκέψεις να μην λειτουργεί όλες τις μέρες



Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται η Πολεοδομία Κοζάνης καθώς έχει μείνει με ελάχιστο προσωπικό, μετά την καλοκαιρινή ενδοδημοτική κινητικότητα., όπου και έφυγαν 5 στελέχη της υπηρεσίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι ελάχιστοι εναπομείναντες υπάλληλοι να μην μπορούν να ανταποκριθούν στον αυξημένο όγκο εργασίας και οι δημότες να μην μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους ενώ δεν λείπουν και οι καθημερινές εντάσεις.

” Η κατάσταση στο τμήμα Πολεοδομίας Κοζάνης έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η υποστελέχωση έχει χτυπήσει όλη την υπηρεσία, σε βαθμό που να μην μπορεί να λειτουργήσει, να δημιουργούνται προβλήματα με τους πολίτες, οι οποίοι είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν λόγω της υποστελέχωσης και της ψυχολογικής πίεσης των υπαλλήλων. Είμαστε εδώ για να τους προστατεύσουμε από καταγγελίες και να τους στηρίξουμε πολιτικά” τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Δεσποτίδης.

Ο κ. Δεσποτίδης ζητά την την κατανόηση του κόσμου μέχρι να βρεθεί  λύση.

“Υπάρχει πληθώρα καταγγελιών και αιτημάτων, οι διαδικασίες προχωρούν πολύ αργά και θα αναγκαστούμε να πάρουμε και μέτρα και ένα από αυτά να είναι ενδεχομένως και το περιοδικό κλείσιμο της πολεοδομίας, για να μπορέσουμε να διεκπεραιώσουμε  τις υποθέσεις , που έχουν συσσωρευτεί”.,

Χαρακτηριστικό είναι πως το 2010 στην Πολεοδομία  υπήρχαν 12 μηχανικοί και 2 διοικητικοί  για τον Καποδιστριακό Δήμο και σήμερα είναι 6 μηχανικοί και ένας διοικητικός για τον Καλλικρατικό.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΑΣ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΧΡΟΝΟΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.