Βίντεο: Δικαίωση της Ραχήλ Μακρή στις θέσεις της για τη Δημόσια Υγεία

Ραχήλ Μακρή: «Η Συγκυβέρνηση αγνοεί ότι Υγεία και νους εσθλά τω βίω δύο»
 
Στη Ολομέλεια της 10ης Σεπτεμβρίου 2014 είχα υπογραμμίσει στον Υπουργό Υγείας: «Κάθε χρόνο 508.000 γυναίκες πεθαίνουν από καρκίνο του μαστού. Οι δείκτες επιβίωσης ξεκινούν από το 80% σε προηγμένα βέβαια κράτη, όπως αυτά της Δυτικής Αμερικής, της Σουηδίας και της Ιαπωνίας και 40% στις χώρες χαμηλού εισοδήματος.

Ποια είναι η αιτία;

Η διάγνωση στις χώρες χαμηλού εισοδήματος γίνεται σε προχωρημένο πλέον στάδιο της νόσου.

Είναι σκάνδαλο να έχουν ξοδευτεί εκατομμύρια του ελληνικού λαού για να ευαισθητοποιήσουμε τις γυναίκες να κάνουν τεστ Παπανικολάου, μια φορά το χρόνο ή το εξάμηνο, ανάλογα με το ιατρικό ιστορικό τους, να κάνουν μαστογραφίες και τους άντρες να ελέγχουν τον προστάτη τους και εσείς να τιμωρείτε τον ασθενή, περιορίζοντας τις εξετάσεις σε ασθένειες που έχουν διαγνωστεί, αποκλείοντας την δυνατότητα πρόληψης»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε απάντηση, της από 12ης Σεπτεμβρίου 2014 ερώτησης του Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, επισημαίνει: «ως μέρος του εν εξελίξει διαλόγου με τις ελληνικές αρχές, η Επιτροπή εξέφρασε ανησυχίες για τη δημόσια υγεία, αλλά και άλλες που αφορούν την ποιότητα και την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, εντός των ορίων της αρμοδιότητας της Επιτροπής και υποστηρίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό θα λάβουμε δεόντως υπόψη τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται στην ερώτηση του κ. βουλευτή».

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι οι ισχυρισμοί σας περί λαϊκισμού και ατεκμηρίωτων τοποθετήσεων πέφτουν στο κενό.

Για μια ακόμα φορά οι τεκμηριωμένες θέσεις μας δικαιώνονται ακόμα και από τους δικούς σας εταίρους.

Όσο προσπαθείτε με γεύματα και παρασκηνιακές ενέργειες να προσελκύσετε πρόθυμα μαξιλαράκια προκειμένου να γραπωθείτε στην εξουσία, τόσο αποκαλύπτεται η ανικανότητα σας για την προστασία ζωτικών λειτουργιών του Ελληνικού κράτους.

Η δημόσια υγεία προστατεύεται με ολοκληρωμένη κοινωνική πολιτική όχι με τη νεοφιλελεύθερη αερολογία του Γεωργιάδη και την ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων, όπου διορίζονται διοικητές χωρίς προσόντα πέραν των κομματικών συστατικών επιστολών του Μιχάλη Παπαδόπουλου.

 

Από το Γραφείο Τύπου Ραχήλ Μακρή

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.