Αίτημα παράτασης προθεσμίας υποβολής δηλώσεων στο Γραφείο Κτηματογράφησης Σερβίων



Μετά από αιτήματα πολλών δημοτών μας, παρακαλούμε να παραταθεί η προθεσμία υποβολής δηλώσεων κτηματολογίου στο Γραφείο Κτηματογράφησης Σερβίων, η οποία λήγει στις 07/11/2014, για τουλάχιστον ένα μήνα ακόμα. Παραθέτουμε μερικούς από τους λόγους για τους οποίους κρίνεται αναγκαία η απόφαση αυτή:

1. Λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής μας, η οποία είναι σε μεγάλο κομμάτι της αγροτική, πάρα πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων, όλο το προηγούμενο διάστημα ασχολούνταν με τη συγκομιδή των αγροτικών προϊόντων (ροδάκινα και μήλα), με αποτέλεσμα να μην έχουν χρόνο να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα, προκειμένου να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους.

2. Το κτηματολόγιο βρήκε την περιοχή μας απροετοίμαστη, καθώς πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων απέκτησαν τις περιουσίες τους χωρίς συμβολαιογραφικά έγγραφα, με συνέπεια στα συμβολαιογραφικά γραφεία και στο υποθηκοφυλακείο να δημιουργείται μία ατελείωτη καθημερινή ουρά που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και άρα καθυστέρηση στη σύναψη των συμβολαιογραφικών εγγράφων και των απαραίτητων μεταγραφών τους στο υποθηκοφυλακείο.

3. Πολλές από τις υπηρεσίες στις οποίες χρειάζεται να απευθυνθούν οι πολίτες για τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών (πολεοδομία, τοπογραφική υπηρεσία, πρωτοδικείο κτλ) βρίσκονται στην Κοζάνη με αποτέλεσμα η απόσταση και η ταλαιπωρία από τις μετακινήσεις να δυσκολεύει την συμπλήρωση των φακέλων των απαραίτητων εγγράφων.

4. Η δυσχερής οικονομική κατάσταση που βιώνουμε και ειδικά την περίοδο αυτή που πληρώνουν οι πολίτες τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ και γεμίζουν τις δεξαμενές τους με πετρέλαιο θέρμανσης για το χειμώνα, καθιστά δύσκολη τη συγκέντρωση των χρημάτων που απαιτούνται για την πληρωμή των παραβόλων.
 
Σαν δημοτική αρχή, ζητάμε κατανόηση εκ μέρους σας και χορήγηση μιας ακόμα παράτασης της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων των δημοτών μας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.