Οι εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης της Σιάτιστας



Ο Δήμος Βοΐου τιμά και φέτος  την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης της Σιάτιστας από τον Τουρκικό ζυγό με σειρά εκδηλώσεων.

Το βράδυ της 1ης Νοεμβρίου η Ομοσπονδία  Σωματείων Αποκορώνου Χανίων πραγματοποίησε το καθιερωμένο Κρητικό γλέντι στο ξενοδοχείο «ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ» παρουσία της Δημοτικής Αρχής και του Συλλόγου Βοΐωτών Κοζάνης.

Κατά την έναρξη της βραδιάς έγινε ανταλλαγή δώρων μεταξύ του Δημάρχου Βοΐου κ. Δημητρίου Λαμπρόπουλου και του Προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Τερεζάκη Ιωάννη, και των Προέδρων Συλλόγων Κρητών. Ακολούθησε παρουσίαση κρητικών χορών από το χορευτικό τμήμα της Ομοσπονδίας, ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι γλέντησαν υπό τους ήχους της Κρητικής λίρας και γεύτηκαν παραδοσιακά κρητικά φαγητά και σιατιστινό κρασί.  

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 οι Κρητικοί ξεναγήθηκαν στο Βόιο. Αρχικά επισκέφθηκαν τη Νεάπολη, κατέθεσαν στεφάνια στο Ηρώο πεσόντων, και στη συνέχεια αναχώρησαν για τον Αυγερινό όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το Λαογραφικό Μουσείο και την Εκκλησία Κοιμήσεως της Θεοτόκου, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Γκίνη Χρήστο. Ακολούθησε επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος στο Βυθό Πενταλόφου.  Στη συνέχεια, ο Σύλλογος Βοϊωτών παρέθεσε γεύμα στους Κρητικούς με παραδοσιακά φαγητά και κρασί στον Πεντάλοφο, παρουσία και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας κ. Χονδροκώστα Κωνσταντίνου.

Το βράδυ της Κυριακής το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας διοργάνωσε μία υπέροχη μουσική εκδήλωση στο ιστορικό Τραμπάντζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας με αφορμή τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Σιάτιστας. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη συναυλία από το σύνολο παραδοσιακής μουσικής του σχολείου με τη συμμετοχή του χορευτικού συγκροτήματος του σχολείου.

Σήμερα, Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων στο Καστράκι.

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Σιάτιστας ολοκληρώνονται αύριο , ανήμερα του εορτασμού, με την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου, όπου θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Φίλιο Γεώργιο, Φιλόλογο. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων, στην Πλατεία Τσιστοπούλου, και στη συνέχεια, παρέλαση  των μαθητών του Δήμου, συλλόγων Κρητών και του Συλλόγου Βοϊωτών Κοζάνης στην οδό Μ. Αλεξάνδρου.

Μετά την παρέλαση θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση στο Κουκουλίδειο Πνευματικό Κέντρο από τη Χορωδία Γυναικών Σιάτιστας με τη συμμετοχή μαθητών του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας.

Θα ακολουθήσει δεξίωση στο ξενοδοχείο «ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ» και χορευτική εκδήλωση από το Σύλλογο Βοϊωτών Κοζάνης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.