Αστυνομικό Δελτίο: Συλλήψεις για αφορολόγητα τσιγάρα και παράνομη εργασία σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα



Συνελήφθη 45χρονη αλλοδαπή στην Κοζάνη γιατί κατείχε αδασμολόγητα τσιγάρα

Συνελήφθη χθες το βράδυ στην Κοζάνη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης, 45χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ουζμπεκιστάν για κατοχή λαθραίων τσιγάρων.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ερευνών για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου βρέθηκε μια συσκευασία που περιείχε δέκα (10) πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, η παραπάνω συσκευασία ανήκε στην   45χρονη, η οποία αφού αναζητήθηκε εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Ακολούθως, σε έρευνα που διενεργήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εφτακόσια ενενήντα ένα (791) πακέτα τσιγάρα και τρεις συσκευασίες καπνού, που δεν έφεραν την ενδεικτική φορολογική ένσημη ταινία.

Συνολικά βρέθηκαν οχτακόσια τέσσερα (804) πακέτα τσιγάρα – προϊόντα καπνού, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Σύλληψη δύο ατόμων για παράνομη απασχόληση σε περιοχή της Πτολεμαΐδας  

Χθες το μεσημέρι στους Πύργους Εορδαίας, συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πτολεμαΐδας 21χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας για παράνομη εργασία, ενώ ακολούθως σήμερα  το πρωί συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πτολεμαΐδας ο 80χρονος ημεδαπός που του παρείχε την εργασία και στέγη.

Συγκεκριμένα, ο 21χρονος αλλοδαπός ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στο Ελληνικό έδαφος προ διμήνου, εργάζονταν ως βοσκός σε κτηνοτροφική μονάδα του 80χρονου ημεδαπού, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη από το νόμο άδεια για εργασία.  
 
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.