Χρέος τιμής και μνήμης, για τους αγωνιστές του ’40 από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Κοζάνης

Εκδήλωση με έντονη  συγκινησιακή φόρτιση, αφιερωμένη στους αγωνιστές του Ελληνοϊταλικού πολέμου διοργάνωσε την Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014 στην αίθουσα του Πάρκου Ηπειρωτών, ο  Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης .

Κύριο μέρος της εκδήλωσης αποτέλεσε η  προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ από το «Έπος του ‘ 40» του Πολεμικού Μουσείου Καλπακίου,  ενώ ξεχωριστή αίσθηση προκάλεσε η παρουσίαση του πρωτοσέλιδων εφημερίδων από τον Ελληνικό τύπο της περιόδου «Οκτώβριος 1940 – Μάρτιος 1941» με άρθρα των πολεμικών ανταποκριτών διανθισμένα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το μέτωπο του πολέμου.

Στο χώρο υπήρχαν επίσης στρατιωτικά είδη από τον πολεμικό εξοπλισμό της περιόδου εκείνης από την συλλογή που διαθέτει ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης, τα οποία κέντρισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών και ιδιαίτερα των νέων σε ηλικία συμπολιτών μας.

Η εκδήλωση όπως επισήμανε κι ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κων. Τσιάντας αποτελεί  τιμή χρέους και μνήμης σε όσους αγωνίσθηκαν με αυταπάρνηση για τα ιδανικά της φυλής μας κι εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο εκδηλώσεων του Συλλόγου που ξεκίνησαν πριν τέσσερα χρόνια, τον Οκτώβριο του  2010,  στο Λαογραφικό Μουσείο της πόλης μας  με παρόμοια έκθεση φωτογραφιών και υλικού, συνεχίσθηκαν τον Οκτώβριο του 2012 με το μουσικό αφιέρωμα για το «Έπος του ‘40» σε συνδιοργάνωση με το Α΄ Σώμα Στρατού και συνεχίζονται αθόρυβα με την πλούσια αναφορά στις σχετικές ενότητες για το Έπος του ‘ 40 και τον άγνωστο στρατιώτη του, που μπορεί να ανακαλύψει κάθε ενδιαφερόμενος στην  ιστοσελίδα του Συλλόγου μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.syllogosipirotonkozanis.gr.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής του Νομού κα Ουζουνίδου  Ευγενία και εκ μέρους του Δήμου Κοζάνης ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ. Αχιλλέας Δημητριάδης.

 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Vet Plus | Πρόγραμμα διαχείρισης αιγοπροβάτων από τον κτηνίατρο Νικόλαο Καραλίγκα στην Κοζάνη
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.