Το πρόγραμμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης για τη Δευτέρα και Τρίτη στα πλαίσια του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ ΑφήγησηςΤο πρόγραμμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης στα πλαίσια του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αφήγησης  είναι:

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου

Κιβωτός ( Άργιλος Κοζάνης) στις 10.00
Παράσταση αφήγησης ειδικής αγωγής
από τον Σ. Πελασγό και επισκέπτες

Κα-φε-λα-φαμ (Γ. Κονταρή 1 , 18.00
Αφηγήσεις σε ζευγάρια
Κλάματα και θάματα – Ιστορίες για μεγάλους και μικρούς
από τον Γιώργο Ιωάννου και την Αλεξάνδρα Χατζηϊωάννου
Μια στιγμή εμφανίζεται εύπλαστη που μαλακώνει και μαλακώνει. Κι αναδύονται λέξεις, εικόνες, υποσχέσεις, κρίσιμες αποφάσεις, αναμνήσεις. Και σε τούτο,τα ον τόπο φυσά θείο αεράκι, σαν χάδι, σαν παράπονο, σαν παρηγοριά, σαν ζωή. Το βλέμμα χαμηλώνει. Τα μάτια στάζουν νερό. Κλάμα ή θαύμα; «Κλάματα και θάματα» μια παράσταση με γέλιο και συγκίνηση!

Η Αλεξάνδρα και ο Γιώργος έχουν ακούσει πολλές ιστορίες. Μαθητεύουν εδώ και χρόνια πλάϊ στον Στελιο Πελασγό. Σημεία που τους ενώνουν είναι η γλώσσα, το θέατρο και η παιδεία, η κίνηση και η μουσική, τα ερωτήματα, οι ταυτόχρονες σιωπές, η τραγική ειρωνεία, κοινές απώλειες, κοινές νυχτιάτικες  πορείες, τα θεοφάνεια στη Σητεία και άλλα πράγματα λίγο-πολύ σε όλους κοινά.

Γενική είσοδος: 5 €

Μπαρ  Gallery, 22.00
Ιστορίες με ποτό (Αpero conte)
Καμέλ Γκενούν
Συναφήγηση-μετάφραση Σ. Πελασγός

Τις ιστορίες πάντα τις συνόδευαν μαζί με τον μεζέ και τα αποστάγματα – στην Ελλάδα το ρακί, το τσίπουρο, το ούζο, στην Γαλλία τα απερό και τα παστίς. Μεγάλη επιτυχία του Καμέλ είναι η ποικιλία και η νοστιμιά των ιστοριών που βγάζει σαν μεζέδες στια βραδιές απερό, οι αυτοσχεδιασμοί και τα παιχνίδια του λόγου με το κοινό που απαντά και συμμετέχει, το ταίριασμα των ιστοριών του με τους μεζέδες. Στο μπαρ ο Καμέλ θα προσαρμόσει τις γεύσεις των ιστοριών του στα ποτά που θα παραγγείλετε.

Γενική είσοδος: 5 €

Τρίτη 28 Οκτωβρίου

Αίθουσα Τέχνης,20.00
«Τότε που μπήκαμε μ΄  άλλους πολλούς μες στη μάχη»
Λογοτεχνικό και μουσικό αναλόγιο για την επέτειο του έπους του ΄40, βασισμένο στο έργο του Νίκου Καββαδία «Στο άλογό μου»
Με τον Στέλιο Πελασγό
Συμμετέχει η φιλαρμονική του Δήμου «Πανδώρα»
Video Art: Άννα Γαλανού

Ένα λογοτεχνικό και μουσικό αναλόγιο στηριγμένο σε ένα περίεργο γράμμα, όχι προς άνθρωπο αλλά προς ένα άλογο. Το γράφει ο θαλασσινός ποιητής Νίκος Καββαδίας προς το άλογο που πολέμησε μαζί του στα βουνά της Αλβανίας το 1940. Μαζί του γράμματα και ιστορίες αφανών ηρώων που με τον ηρωϊσμό και την θυσία τους δημιούργησαν το έπος του ΄40. Η «Πανδώρα» συνοδεύει μουσικά και πανηγυρικά τις συνταρακτικές λέξεις ενώ η videoartist  ΄Aννα Γαλανού δημιουργεί προβολές με βάση φωτογραφίες της εποχής. Το αναλόγιο συνέθεσε και διαβάζει ο Στέλιος Πελασγός.

Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕΘΕ ,στην «Αίθουσα Τέχνης» και στο τηλέφωνο 24610-24062, εσωτ, 1 κα Σιμάρα Τασούλα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.