Ίδρυση γραφείου «Ομάδες πολιτών» από το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κοζάνης

Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κοζάνης αποφάσισε κατά πλειοψηφία την ίδρυση γραφείου ’’Ομάδες πολιτών’’ όπου θα λειτουργεί τμήμα εθελοντισμού αλλά και διοικητικής βοήθειας, δηλαδή υποστήριξης δράσεων ομάδων της πόλης (παραχώρηση χώρων για εκδηλώσεις, υλικού κλπ) με τη συνεργασία και τη στήριξη των οργανισμών του Δήμου και άλλων τοπικών φορέων.

Η απόφαση αυτή ανταποκρίνεται προς τις αρμοδιότητες του Συμβουλίου που καθορίζει ο νόμος για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Ειδικότερα, στο άρθρο 83.3 του οποίου ορίζεται ότι «το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας προωθεί τον εθελοντισμό και συνεργάζεται με ομάδες εθελοντών για την εξυπηρέτηση των αναγκών της κοινότητας».
 
 
Μεταξύ άλλων αρμοδιοτήτων και στόχων του γραφείου  είναι:

Συνένωση πολιτών για συγκρότηση ομάδων προς δράσεις όσον αφορά το περιβάλλον, την καθαριότητα, παιδεία, πολιτισμό, κοινωνικής φροντίδας, αθλητισμού κλπ.
Ενημέρωση, πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των κάτοικων σε θέματα αλληλεγγύης.
Διοργάνωση εκδηλώσεων, ημερίδων.
Ανάπτυξη της συνεργασίας της κοινότητάς μας με άλλες κοινότητες.

Στις Ομάδες πολιτών θα μπορούν να εγγραφούν από μη-κυβερνητικές και μη-κερδοσκοπικές οργανώσεις μέχρι άτυπες ομάδες εθελοντών, καθώς και μεμονωμένα πρόσωπα κάτοικοι και δημότες καθώς και κοινωνικές  συνεταιριστικές επιχειρήσεις.

Μπορείτε να καταθέσετε την αίτησή σας στο Δημοτικό Γραφείο Κοζάνης που βρίσκεται στην οδό Π. Χαρίση 23, πρώην «ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΩΝ».
Για κάθε περαιτέρω πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο: 24610-40575 και στο mail:dimkoin@kozanh.gr.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.