Λιάπειο Κολυμβητήριο: Σχεδιασμός για λειτουργία τους καλοκαιρινούς μήνες! – Παραμένουν σε αχρησία σήμερα οι εγκαταστάσεις



ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΠΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΖΑΝΗ

Το σχεδιασμό του Δήμου ώστε να λειτουργήσει το Κλειστό Κολυμβητήριο του Λιάπειου Αθλητικού Κέντρου Κοζάνης τους καλοκαιρινούς μήνες, αποκάλυψαν τα στελέχη του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε στα μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα στο δημαρχείο.

Τα εγκαίνια του Κολυμβητηρίου στο Λιάπειο Αθλητικό Κέντρο έγιναν το 2006 και έκτοτε δεν μπόρεσε ποτέ να λειτουργήσει λόγω έλλειψης …ρευστού! Αφού ξεπεράστηκαν τα όποια τεχνικά προβλήματα (σύνδεση αποχέτευσης του χώρου κ.λπ.), το μεγαλύτερο πρόβλημα ώστε να λειτουργήσει η πισίνα και οι εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου ήταν και παραμένει η έλλειψη χρηματοδότησης. Έκτοτε, οι εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου σκουριάζουν και ένα αθλητικό κέντρο “κόσμημα” παραμένει παρατημένο…

Η νέα δημοτική αρχή και συγκεκριμένα η νέα διοίκηση του ΟΑΠΝ ζήτησε με την ανάληψη των καθηκόντων της να παραλάβει το φάκελο του κολυμβητηρίου, όπως τόνισε χαρακτηριστικά το μέλος του ΔΣ του ΟΑΠΝ Σπύρος Σαπρίκης, μιλώντας προς τους δημοσιογράφους. “Δεν έχει γίνει “startup”, δηλαδή έναρξη λειτουργίας . Δεν έχει ζεσταθεί ποτέ η πισίνα του, δεν έχουν λειτουργήσει η αντλίες του, δεν έχει γίνει ουσιαστική παραλαβή. Εμείς σε μια επίσκεψη που κάναμε το καλοκαίρι στις εγκαταστάσεις, διαπιστώσαμε ότι οι πισίνες σκουριάζουν, εγκαταλείπονται. Είναι ένα στολίδι, δίπλα μας, το οποίο δεν λειτουργεί” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η σκέψη του δήμου, είναι σε πρώτη φάση απλή και λαμβάνει υπόψη της τα λειτουργικά έξοδα του χώρου. Στις σκέψεις του δήμου είναι, αφού πρώτα γίνει η παραλαβή των σχεδίων από τις Τεχνικές Υπηρεσίες και τις υπηρεσίες του ΟΑΠΝ, να γίνει η έναρξη λειτουργίας του Κολυμβητηρίου (αφού πρώτα θερμανθεί και γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες). Στόχος είναι το Κολυμβητήριο να λειτουργεί τους τρεις θερινούς μήνες (Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο). Να σημειωθεί πως το Κλειστό Κολυμβητήριο του Δήμου σταματάει τη λειτουργία του τους καλοκαιρινούς μήνες για συντήρηση. “Αν λειτουργήσουμε το Κολυμβητήριο στο Λιάπειο τους καλοκαιρινούς μήνες δεν θα χρειάζονται πολλά καύσιμα, ίσως και καθόλου, αφού υπάρχουν αυξημένες θερμοκρασίες ” τόνισε ο ίδιος.

Μάλιστα υπάρχει η σκέψη ώστε σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ Αστικά Κοζάνης ανά μία ώρα να ξεκινούν δρομολόγια από το κέντρο της πόλης που θα μεταφέρουν τον κόσμο από και προς το Λιάπειο. “Με τον σχεδιασμό αυτό το Κολυμβητήριο θα λειτουργεί, ώστε να μην καταστραφεί, μέχρις ότου πάει η τηλεθέρμανση στα Κοίλα ή βρεθεί ένας άλλος τρόπος ώστε να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα”, κατέληξε ο κ. Σαπρίκης.

Οι φωτογραφίες του Λιάπειου Κολυμβητηρίου που φέρνει σήμερα, ξανά, στη δημοσιότητα ο “Πρωινός Λόγος” χρονολογούνται από το 2008, ενώ έκτοτε οι εγκαταστάσεις παραμένουν σε αχρησία.

Β.Σ. για τον Πρωινό Λόγο

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.