Θ. Καρυπίδης: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μη γίνει η Πανεπιστημιούπολη – Κίνησα διαδικασίες και για τη Σχολή Καλών Τεχνών»



«Τα όσα ακούστηκαν τις  τελευταίες ημέρες, δεν κάνουν καλό στο Πανεπιστήμιο μας.
Το Πανεπιστήμιο θέλει ενότητα από όλους, προσεκτικές κινήσεις και εργατικότητα».
 
Ήταν οι πρώτες κουβέντες του περιφερειάρχη κ. Θόδωρου Καρυπίδη στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι για το θέμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Έπειτα από δημοσιεύματα και κυρίως τη στάση που κράτησε η κ. Ζεμπιλιάδου εμμένοντας στη γνώμη ότι ο κ. Καρυπίδης και η νέα Περιφερειακή αρχή, παρέλαβαν στις 27/08 έγγραφο από το Υπουργείο Ανάπτυξης για να αποστείλουν προτάσεις έργων, μεταξύ άλλων και τα  πλήρη χαρακτηριστικά του Πανεπιστημίου της Δυτικής Μακεδονίας για την ενταξή του στο ΕΣΠΑ, η νέα Περιφερειακή Αρχή το αγνόησε, σύμφωνα με τη γνώμη της κ. Ζεμπιλιάδου.

Ο κ. Θόδωρος Καρυπίδης , απάντησε διαλύοντας όλες τις αιχμές για την παραλαβή τέτοιου εγγράφου από το Υπουργείο Ανάπτυξης, απαντώντας πώς το επίσημο έγγραφο το παρέλαβαν σήμερα  με ημερομηνία 15/10 .

«Κατάθεσα την ξεκάθαρη πολιτική μας βούληση του Πανεπιστημίου όχι μόνο για να υλοποιήσουμε τις υποδομές και οτιδήποτε χρειαστεί για να στηρίξουμε τις δράσεις του .

Οι υποδομές στην Κοζάνη, θα προχωρήσουν άμεσα, τάχιστα αυτή είναι η εντολή που έχω δώσει, πολύ πριν αναλάβω τα καθήκοντά μου» .

Ο προϊστάμενος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας κ. Χαράλαμπος Κιουρτσίδης, αναφέρθηκε  και διευκρίνησε ότι η διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων για την Πανεπιστημιούπολη Κοζάνης και  Φλώρινας, βρίσκονται σε εξέλιξη με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τα τέλη Νοεμβρίου.

Επίσης, ο κ.Θόδωρος Καρυπίδης αναφέρθηκε στη Σχολή Καλών Τεχνών :

«Και επειδή θέλουν κάποιοι να ξεχνάνε τη σχολή καλών τεχνών ήδη έχω κινήσει διαδικασίες για την υπόθεση αυτής της σχολής, γιατί πρέπει όχι μόνο να κρατηθεί, αλλά και να εξελιχθεί γιατί είναι ένα ισχυρό χαρτί εξωστρέφειας της Περιφέρειάς μας».

Τέλος κλείνοντας τη συνέντευξη τύπου ο κ. Θόδωρος Καρυπίδης τόνισε :

«Όποιος επιχειρήσει να φρενάρει αυτή τη διαδικασία θα μας βρει απέναντι του. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη γίνει η πανεπιστημιούπολη» .

 

Ρεπορτάζ: Α.Ζ. για το kozaniLife.gr
Φωτογραφία: Christi Kaplanoglou

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.