Η Ραχήλ Μακρή για τις μετεγκαταστάσεις των οικισμών: «Υλοποιώ όσα υπόσχομαι στους πολίτες του Νομού Κοζάνης»

Σε συνέχεια των δεσμεύσεων μου στην ανοιχτή συγκέντρωση των κατοίκων του προς μετεγκατάσταση οικισμού της Ποντοκώμης είχα απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους εμπλεκόμενους αυτοδιοίκητους φορείς της περιοχής σε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΚΑ, κ. Νικόλαο Ταγαρά.
     
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2014, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κος Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ποντοκώμης κος Ιωσήφ Μιχαηλίδης, οι οποίοι ενδιαφέρονται, εν τοις πράγμασι, για τα προβλήματα των συμπολιτών τους.
     
Η συνάντηση απέφερε άμεση δέσμευση του Υπουργού για παράταση της προθεσμίας κτηματογράφησης  προκειμένου να πληρώσει τα αναλογούντα τέλη ο πραγματικός ιδιοκτήτης, που δεν είναι άλλος από την ΔΕΗ, η οποία απαλλοτριώνει τα ακίνητα για να επεκτείνει τα ορυχεία.
     
Σήμερα κατόπιν των διαβεβαιώσεων του αναπληρωτή υπουργού έχει δοθεί αναβολή στην καταβολή του κτηματολογικού τέλους στους προς μετεγκατάσταση οικισμούς  και θα συνεχίσει να δίνεται μέχρι την οριστική διευθέτηση του ζητήματος.

Επιπρόσθετα, Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση ΑΕ, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κατοίκους εσωτερικού έως τις 7 Νοεμβρίου 2014 για το Νομό Κοζάνης μετά την απόφαση της ΕΚΧΑ ΑΕ (ΔΣ Νο 608/απόφαση 6  30.09.2014).

Ο αγώνας για τα δίκαια και τεκμηριωμένα αιτήματα των πολιτών του Νομού Κοζάνης δεν πρόκειται να τερματιστεί. Παραμένω ακλόνητη στις αρχές βάσει των οποίων εκλέχθηκα και αταλάντευτα μαζί με όλους εσάς επιτυγχάνουμε πραγματικά αποτελέσματα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.