Ένας στους δύο μικροπωλητές κινδυνεύει να μείνει εκτός λαϊκών αγορών στην Π.Ε. Κοζάνης!



ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟ 1Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΛΟΓΩ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

Μεγάλο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν οι μικροπωλητές λαϊκών αγορών από τις αρχές του επόμενου μήνα,  μι  ας και τα χρέη “πνίγουν” τους μικροπωλητές με αποτέλεσμα λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών να μην μπορούν να ανανεώσουν τις άδειές τους.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα από τη 1η Νοεμβρίου και μετά τουλάχιστον οι μισοί μικροπωλητές λαϊκών αγορών της περιοχής να μείνουν χωρίς άδεια!

“Η εικόνα που υπάρχει στην Π.Ε. Κοζάνης, είναι πως πάνω από το 50% των μικροπωλητών δεν μπορούμε να θεωρήσουμε τις άδειές μας για μικροπωλητές”, τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον “Π.Λ.” ο πρόεδρος του Σωματείου Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Π.Ε. Κοζάνης Γιώργος Γερασιμόπουλος. Ουσιαστικά από 1η Νοεμβρίου αν δεν παρθούν κάποια μέτρα από την Κυβέρνηση ο ένας στους 2 μικροπωλητές των λαϊκών αγορών της Κοζάνης δεν θα μπορέσει να στήσει πάγκο!

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ίδιου, πιθανόν να υπάρξει μια παράταξη και το όλο θέμα να “τραβήξει” χρονικά μέχρι τα Χριστούγεννα, ωστόσο αν δεν παρθούν κάποια μέτρα από την Κυβέρνηση, ώστε να βρεθεί κάποια λύση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των μικροπωλητών λαϊκών αγωγών (τα οποία θα περιλαμβάνουν τουλάχιστον την αύξηση του αριθμού των δόσεων), τότε ουσιαστικά από τις αρχές του χρόνου οι λαϊκές θα “στεγνώσουν” από μικροπωλητές!
Εντωμεταξύ αξίζει να αναφερθεί πως την ερχόμενη τρίτη στην Αθήνα υπάρχει ένα προγραμματισμένο ραντεβού  στην Αθήνα με τους μικροπωλητές λαϊκών αγορών από την περιφέρεια, με αφορμή και το νέο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές το οποίο θα κατατεθεί. Εντωμεταξύ, όπως τονίζει ο κ. Γερασιμόπουλος. Οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν την ισχύουσα νομοθεσία, ζητώντας από τους μικροπωλητές όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προκειμένου να αναθεωρήσουν τις άδειές τους. “Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει από την Κυβέρνηση και τα Υπουργεία και το καθεστώς λειτουργίας των λαϊκών αγορών”, σημείωσε ο ίδιος.

Τα δικαιολογητικά της ανανέωσης αδειών

Τα δικαιολογητικά ανανέωσης σύμφωνα με την παράγραφο 7 του άρθρου 14 του Ν. 4264/15-05-2014 καθορίζονται ως εξής:

α) βεβαίωση φορολογικής ενημερότητας της αρμόδιας Δ.Ο.Υ.,

β) βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας του ασφαλιστικού φορέα,

γ) Ε1, Ε3 και εκκαθαριστικά σημειώματα φορολογικών δηλώσεων για τα τελευταία τρία έτη,

δ) βεβαίωση άσκησης δραστηριοτήτων από το σύστημα TAXIS της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων,

ε) πιστοποιητικό υγείας, σύμφωνα με τη με αριθμό Υ1γ/Γ.Π/οικ 35797/2012 (Β1199) υπουργική απόφαση,

στ) υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 στην οποία ο ενδιαφερόμενος θα δηλώνει υπεύθυνα ότι δεν ασκεί άλλο επάγγελμα ο ίδιος και ότι δεν έχει συνταξιοδοτηθεί λόγω γήρατος ή αναπηρίας από οποιοδήποτε ασφαλιστικό φορέα,

ζ) βεβαίωση μη οφειλής από την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Ευρώτα σύμφωνα με το Ν. 3463/2006, άρθρο 285

(Φωτογραφία: eordaia.org)

Β.Σ. για τον Πρωινό Λόγο

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.