Επιδοτούμενο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης 2 εβδομάδων στο Esslingen της Γερμανίας



Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Εν Γνώσει, ανακοινώνει την υλοποίηση του προγράμματος Δια Βίου Μάθησης «Επαγγελματική Αναβάθμιση Τουριστικών Πρακτορείων».
 
Στόχοι του σχεδίου
–           Η μετάβαση 15 ιδιοκτητών ή στελεχών τουριστικών πρακτορείων στην Γερμανία για 2 εβδομάδες.
–           Εκπαίδευση γύρω από θέματα που αφορούν την δημιουργία και την διατήρηση συνεργασιών με γερμανικά τουριστικά γραφεία, με σκοπό τη δημιουργία σταθερών συνεργασιών με Γερμανούς συναδέλφους.
–           Ολιγοήμερη πρακτική άσκηση σε τουριστικά γραφεία της Γερμανίας ώστε να αποκτήσουν μια πληρέστερη εικόνα του πως εργάζονται τα γραφεία τουρισμού σε αυτήν την χώρα.
–            Ενίσχυση επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων, ώστε να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα τους και να αποτελέσουν ένα λιθαράκι στην ισχυροποίηση του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας.
 
Κάλυψη εξόδων:
Το πρόγραμμα κατάρτισης χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και καλύπτει τις εξής δαπάνες:
–     Δαπάνες διαβίωσης, ήτοι το κόστος διαμονής των καταρτιζομένων, το κόστος διατροφής, το κόστος των εσωτερικών μετακινήσεων στη Γερμανία και μικρό ποσό για διάφορα άλλα έξοδα.
–     Δαπάνες ταξιδιού για μετάβαση στην χώρα υποδοχής  με πτήση οικονομικής θέσης.
–     Δαπάνες ταξιδιωτικής ασφάλισης.
 
Ημερομηνίες:  Η δράση θα υλοποιηθεί σε 3 ροές ανά 5 άτομα για 2 εβδομάδες ανά ροή.
1η ροή: 10 Ιανουαρίου έως 24 Ιανουαρίου
2η ροή: 24 Ιανουαρίου  έως 7 Φεβρουαρίου
3η ροή: 7 Φεβρουαρίου  έως 21 Φεβρουαρίου
 
Εκτός από περίοδος μειωμένης κίνησης για τους Έλληνες πράκτορες είναι και η εποχή που λειτουργούν οι σημαντικότερες εκθέσεις στην Γερμανία και όπου είναι σκοπός να μπορέσουμε να την επισκεφθούμε. Οι πιο σημαντικές εκθέσεις, στις οποίες συμμετέχει και ο εταίρος υποδοχής AK Pegasus Reisebüro GmbH, είναι οι: FREE München,  CMT Stuttgart. Υπάρχει και η πρόβλεψη για πιθανή 4η ροή, μεταξύ 1-20 Ιουνίου.
 
Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν; Ιδιοκτήτες ή υψηλόβαθμα στελέχη τουριστικών γραφείων και πρακτορείων οι οποίοι προΐστανται των υπολοίπων στελεχών στις επιχειρήσεις τους.
 
Συμμετοχή:
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο σχέδιο όπου θα δηλώνουν ημερομηνίες διαθεσιμότητας, προσκομίζοντας ταυτόχρονα και τα παρακάτω:
–   Βιογραφικό σημείωμα στην αγγλική γλώσσα
–   Αποδεικτικά γνώσης ξένης γλώσσας (Γερμανικά ή/και Αγγλικά). Αν υπάρχουν ενισχύουν την υποψηφιότητα. Η μη ύπαρξη πιστοποιητικών ΔΕΝ συνεπάγεται απόρριψη της υποψηφιότητας.
–   Αστυνομική ταυτότητα σε φωτοτυπία
–   Υπεύθυνη δήλωση αληθών στοιχείων επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής.
–   Φωτοτυπία τραπεζικού λογαριασμού του ενδιαφερόμενου.
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέχρι την εξάντληση των εγκεκριμένων θέσεων
 
Πληροφορίες:
Για επικοινωνία και εκδήλωση ενδιαφέροντος:
Email:  archontasd(παπακι)yahoo(τελεία).com
Facebook:  www.facebook.com/amkeengnosi
Τηλέφωνα: 69747 12500 και  23860 23021
 
Για την Εν Γνώσει,
Δημήτρης Άρχοντας,
Υπεύθυνος Υλοποίησης

Περισσότερες Πληροφορίες:
 
Εταίρος Υποδοχής: Ο εταίρος που επιλέξαμε έχει το πλεονέκτημα να έχει Έλληνα νόμιμο εκπρόσωπο, ο οποίος είναι ο διευθύνων σύμβουλος της ανώνυμης εταιρείας τουριστικό γραφείο Pegasus. Θα δράσει ως γέφυρα μεταξύ των δυο διαφορετικών πολιτισμών, με αποτέλεσμα να αρθούν και οι παραμικρές τυχόν επιφυλάξεις και από τα δυο μέρη ως προς την αποτελεσματικότητα του εκπαιδευτικού προγράμματος, ενώ ταυτόχρονα η γρήγορη εισαγωγή των συμμετεχόντων στην γερμανική νοοτροπία από τα μάτια και το στόμα ενός Έλληνα θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν άμεσα τις διαφορές νοοτροπίας και το πως πρέπει να φερθούν ώστε να κερδίσουν πιο εύκολα την εμπιστοσύνη τους για την ευόδωση μιας πιθανής μελλοντικής επαγγελματικής συνεργασίας, που ουσιαστικά είναι και ο απώτερος σκοπός του προγράμματος αυτού.
 
Εκπαιδευτικό κομμάτι: Το εκπαιδευτικό κομμάτι της μη τυπικής εκπαίδευσης καθώς και της καθοδήγησης σε κάθε βήμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της πρακτικής εξάσκησης θα αναλάβουν οι συνεργάτες της Pegasus:
Αναστάσιος Οσιπίδης, με 20 χρόνια εργασίας σε τουριστικά γραφεία.
Joachim Anz που δραστηριοποιείται επί 30χρόνια στο τουρισμό και σε εταιρίες διαφήμισης στην Γερμανία.
Αννα Μυτίνη 10 χρόνια σε εταιρίας προβολής και διαφήμισης τουριστικού προϊόντος.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.