Κοζάνη: Από σήμερα η διανομή πετρελαίου θέρμανσης – Συγκρατημένες οι παραγγελίες

Ρεπορτάζ: Βασιλική Σάφη για τον Πρωινό Λόγο

ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Ξεκινάει από σήμερα Τετάρτη 15 Οκτωβρίου η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης σε όλη την Ελλάδα, ενώ στην Κοζάνη οι παραγγελίες είναι “συγκρατημένες”, γεγονός στο οποίο συντελεί τόσο η καλοκαιρία που επικρατεί, όσο και η οικονομική δυστοκία του κόσμου που αδυνατεί να πληρώσει το δυσβάστακτο πετρέλαιο.

Όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον “Π.Λ.” το μέλος του Συλλόγου Βενζινοπωλών Κοζάνης Κώστας Δάλλας, η τιμή με την οποία θα ξεκινήσει η διανομή πετρελαίου θέρμανσης θα είναι στα 1.05 ευρώ το λίτρο, ενώ με όσους δικαιούνται επίδομα θέρμανσης, η τιμή θα πέσει κάτω από ένα ευρώ το λίτρο, ανάλογα με τη ζώνη. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η Δυτική Μακεδονία (Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα και Γρεβενά) βρίσκονται στην Α΄ ζώνη και σύμφωνα με τις πληροφορίες για μια μέγιστη κατανάλωση 3.000 λίτρων η μέγιστη επιστροφή φόρου θα είναι στα 840 με 1050 ευρώ.

Όπως προσέθεσε ο κ. Δάλλας “υπολογίζουμε ότι η τιμή θα κυμαίνεται στο 1.05 ευρώ το λίτρο, αλλά ακόμη δεν έχουμε πάρει τιμολόγια στα χέρια μας για να δούμε πόσο ακριβώς θα χρεώνεται. Για το επίδομα εμείς δεν γνωρίζουμε ποιοί το δικαιούνται. Η κίνηση είναι συγκρατημένη. Ο κόσμος έχει βγει εναλλακτικές μορφές θέρμανσης και είναι λογικό και η ζήτηση να είναι πολύ συγκρατημένη και οι παραγγελίες να είναι μειωμένες”.

Όσο διαρκεί η καλοκαιρία οι παραγγελίες σε πετρέλαιο είναι μειωμένες στην περιοχή, ενώ κυρίως προέρχονται από περιοχές εκτός πόλης που δεν έχουν σύνδεση με την τηλεθέρμανση και όλα τα χωριά.

 

Στο τέλος του μήνα οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Στο τέλος του μήνα αναμένεται να ενεργοποιηθεί η εφαρμογή για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Σύμφωνα με το newpost.gr αυτό είναι ολόκληρο το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το συνολικό ποσό του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης ανά περιοχή και νομό και τους δικαιούχους.

Το συνολικό ποσό του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης ανά περιοχή και νομό

Α ΖΩΝΗ

Μέση κατανάλωση 3.000 λίτρα

Μέγιστη επιστροφή φόρου 840 -1050 ευρώ.

NOMOI Ευρυτανίας -Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας , Καστοριάς, Δράμας.

Β ΖΩΝΗ

Μέση κατανάλωση 1.800 λίτρα

Μέγιστη επιστροφή φόρου από 504- 650 ευρώ.

ΝΟΜΟΙ Αρκαδίας, Ιωαννίνων, Πέλλας, Έβρου, Σερρών, Ροδόπης Λάρισας, Καρδίτσας Τρικάλων, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής,Σερρών,Καβάλας, Ξάνθης.

Γ ΖΩΝΗ

Μέση κατανάλωση 1800 λίτρα

Μέγιστη επιστροφή φόρου 269-340 ευρώ

ΝΟΜΟΙ Πρέβεζα ,Αττική, Κορινθία,Ηλεία, Αχαία, Αιτωλοακαρνανία,Φθιώτιδα,Φωκίδα,Βοιωτία, Εύβοια,Μαγνησία, Λέσβος, Χίος, Κέρκυρα Λευκάδα, Θεσπρωτία, Αρτα

Δ ΖΩΝΗ

Μέση κατανάλωση 600 λίτρα

Μέγιστη επιστροφή φόρου 68-100 ευρώ.

Σάμος, Κρήτη, Δωδεκάνησα, Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα,Ζάκυνθος Κεφαλονιά Ιθάκη, Νησιά Σαρωνικού.

 

Η προκαταβολή επιδόματος

Α ΖΩΝΗ  Κοζάνης Γεβενών Φλώρινας, Καστοριάς Ευρυτανίας Δράμας.

 Β ΖΩΝΗ Ιωάννινα, Λάρισα, Καρδίτσα. Τρίκαλα, Αρκαδία, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς Χαλκιδική, Σέρρες, Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη Έβρος

Γ ΖΩΝΗ Αττική, Κορινθία, Ηλεία, Αχαϊα Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Εύβοια, Μαγνησία, Λέσβος, Χίος Κέρκυρα, Λευκάδα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Άρτα.

Δ ΖΩΝΗ Ηράκλειο Χανιά Ρέθυμνο Λασίθι Κυκλάδες Δωδεκάνησα Σάμος Μεσσηνία Λακωνία Αργολίδα Ζάκυνθος Κεφαλλονιά Ιθάκη Κύθηρα Σαρωνικός

Δικαιούχοι επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης

Άγαμοι εισόδημα έως 30.000
Έγγαμοι εισόδημα έως 40.000
Μονογονεϊκές έως 43.000
3.000 ευρώ για κάθε παιδί

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.