Καταγγελία για απαράδεκτη συμπεριφορά γιατρού στο Μποδοσάκειο απέναντι σε ασθενή



Επισκέφθηκα σήμερα το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, για ένα πρόβλημα υγείας που με ταλαιπωρεί εδώ και ένα τρίμηνο. Συγκεκριμένα έχω υποβληθεί τρεις φορές σε μικροεπεμβάσεις, σε δάχτυλο του αριστερού χεριού, για τις οποίες η διάγνωση γινόταν «με το μάτι». Ακολούθησα και θεραπευτική αγωγή. Το πρίξημο στο συγκεκριμένο δάχτυλο όπου γινόταν η επέμβαση επανήλθε με πόνο που εξαπλώθηκε σε όλο το χέρι.

Πήγα λοιπόν σήμερα πονώντας και ζήτησα εξέταση από «έμπειρο χειρούργο» για τον οποίο πληροφορήθηκα από γνωστούς ότι έχει ιδιαίτερη επιστημονική κατάρτηση και εμπειρία σε παρόμοια περιστατικά.  Αρχικά μου ζήτησε να περιμένω, επειδή είχε άλλο περιστατικό αν και ήμουν εκτός ραντεβού. Στη συνέχεια εφόσον τελείωσε με το περιστατικό, αντί να με δεχτεί στο γραφείο πέρασε κάποια άλλη ασθενής η οποία, είχε προσωπικό ραντεβού όπως δήλωσε, διότι ήταν συμπεθέρα του. Περιμένοντας και πάλι τη σειρά μου και έχοντας  η νοσοκόμα καταγράψει τα στοιχεία μου, ο γιατρός βγήκε από το γραφείο του κάνοντας να φύγει. Τότε καλώντας τον:

«γιατρέ εσάς περιμένω, Τι μπορούμε να κάνουμε; Μία διαγνωστική εξέταση ;»

«Μία ακτινογραφία;» εκείνος συνέχισε να προχωρά με ύφος αδιάφορο για να εισπράξω την απάντηση

«Δεν ασχολούμαι με καθυστερημένους……»

«Μα τι λέτε; Επιστήμονας είστε, είναι συμπεριφορά αυτή;», ανταπάντησα.

‘Έμεινα αποσβολωμένη έχοντας απέναντί μου την πλάτη του γιατρού που απομακρύνονταν.

Τέτοιες συμπεριφορές κατά την άποψή μου είναι καταδικαστέες., σε φορολογούμενους πολίτες ετούτου του μίζερου στην τελική τόπου μας. Αν μη τι άλλο είναι απαίτηση πρώτα απ’ όλα πρέπουσας συμπεριφοράς από ένα δημόσιο λειτουργό, ο οποίος τυγχάνει να έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη.

Υ.Γ. Βεβαίως έχω καταγεγραμμένη τη στιχομυθία, σε περίπτωση αμφισβήτησης.

Ασθενής Μποδοσάκειου Νοσοκομείου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.