Σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας



Σε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συμμετείχε την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Καναβός, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Ζώη Γακίδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανακοινώθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Πάρη Κουκουλόπουλο, η έκδοση ΚΥΑ στην οποία θα αναφέρεται με λεπτομέρεια ο τρόπος αποζημίωσης των ζώων και ότι άλλο σχετίζεται με τον καταρροϊκό πυρετό.

Ο κ. Καναβός από την πλευρά του, μετέφερε τις προτάσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας οι οποίες ήταν:

1. Η ΚΥΑ να είναι ξεκάθαρη και στοχευμένη στο θέμα των αποζημιώσεων.
2. Να συμμετέχει το Υπουργείο στο πρόγραμμα ψεκασμού για το 2015.
3. Να συμπεριληφθεί η Δυτική Μακεδονία στο πρόγραμμα περισυλλογής νεκρών ζώων για να μειωθούν οι εστίες μόλυνσης.

Στη σύσκεψη ανακοινώθηκε επίσης η δημιουργία Διεύθυνσης Βοσκοτόπων στο Υπουργείο, ώστε να βρεθούν λύσεις στα χρόνια και μεγάλα προβλήματα, μιας και μέχρι σήμερα δεν υπήρχε θεσμικό πλαίσιο στο θέμα των Βοσκοτόπων.

Σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που ακολούθησε, του Αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνου Καναβού με τον κ. Κουκουλόπουλο, τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων της Δυτικής Μακεδεονίας (πληρωμές από πρόγραμμα καπνού, βιολογικά, κτλ.)  και υπήρξε η διαβεβαίωση από τον κ. Υπουργό, ότι οδεύουν προς επίλυση. 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.