«Οι εκλογές είναι καταστροφή για την πατρίδα» – Γράφει ο Χρήστος Παπαδόπουλος



Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος, κατ’ εξοχήν εκφραστής της λαϊκής δεξιάς της  Ν.Δ., μέσα από έναν ως φερόμενο «γνήσιο λαϊκό και πηγαίο λόγο», εκστόμισε –σε εκπομπή του ΣΚΑΪ – την ύπουλη και επικίνδυνη θέση: «Οι εκλογές είναι καταστροφή για την πατρίδα».

Μέσα σε 10 δευτερόλεπτα στρώθηκε το χαλί για αντιδημοκρατικές εκτροπές. Αν αποδεχτούμε τη συλλογιστική του κάθε Γιακουμάτου, τότε εύκολα μπορεί να οδηγηθούμε σε επικίνδυνους δρόμους για τη χώρα και τον ελληνικό λαό.

Για να δούμε λοιπόν που μπορεί να μας οδηγήσει η συλλογιστική αυτή;

Η πρώτη βασική επιδίωξη είναι γίνει αποδεκτό το αξίωμα «πάνω απ’ όλα το καλό της Πατρίδας». Συνεπώς όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα και μπορούν να θυσιαστούν εν ανάγκη για το «καλό» αυτό. Έτσι οι διάφοροι «υπερπατριώτες» (σαν τον Γιακουμάτο κλπ) με συνοπτικές και απλουστευμένους συλλογισμούς καταλήγουν να ταυτίζουν το κράτος με την πατρίδα. Από εκεί και πέρα τα πράγματα γίνονται πολύ εύκολα…

Αφού λοιπόν το κράτος είναι πατρίδα, και το κράτος διοικείται από την κυβέρνηση, τότε συνεπώς η κυβέρνηση «διακονεί» την πατρίδα. Δεν μπορεί λοιπόν, παρά μια κυβέρνηση που «διακονεί» την πατρίδα, να επιδιώκει μόνο το καλό της και εν ανάγκη (;) όχι το καλό «ελεύθερων αγορών».

Αφού λοιπόν γίνει αποδεκτό αυτό το «πατριωτικό  αξίωμα», τότε μπαίνει σε εφαρμογή η δεύτερη επιδίωξη: Να οριστεί ποιο είναι το «καλό». Σ’ αυτή την προσπάθεια παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε. Έτσι αρχικά επιχειρήθηκε (και εν πολλοίς το κατάφεραν) να πείσουν, ότι αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει τότε καταστρέφεται το ευρώ. Αυτό το οποίο καλούσαν τους πολίτες να αποδεχτούν αγόγγυστα, ήταν η αποφυγή διάλυσης της ευρωζώνης. Το μήνυμα που στέλνανε και εξακολουθούν να στέλνουν είναι απόλυτα σαφές: «χωρίς ευρώ πατρίδα δεν υπάρχει» (σ.σ. τώρα πως αυτή η πατρίδα μπόρεσε και επιβίωσε χιλιάδες χρόνια χωρίς το ευρώ, μόνο ανιστόρητοι «πατριώτες» δεν μπορούν να κατανοήσουν) . Έτσι, αποκτούν το άλλοθι επιβολής όποιων μέτρων θεωρούν πρόσφορα, για να μη βγει η Ελλάδα από το ευρώ. Η κατάλυση των στοιχειωδών εργασιακών σχέσεων, οι αυταρχικές μειώσεις μισθών και συντάξεων, η απορρύθμιση και  κατάργηση ουσιαστικά της δημόσιας υγείας, η ληστρική και εξοντωτική φορολόγηση, οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και τόσα άλλα, είναι μερικές από τις απαραίτητες «πατριωτικές» ενέργειες που ήταν επιβεβλημένες για να διαφυλαχτεί το «καλό της πατρίδας» δηλαδή του κράτους.

Με το που ορίστηκε λοιπόν τι είναι  «καλό», προκύπτει η ανάγκη να βρεθεί ένας ασφαλής τρόπος, αυτό το οποίο έχει ορισθεί ως «καλό» να διαφυλαχθεί από τους έχοντες διαφορετική άποψη. Έτσι καταλήγουν στην παραδοχή ότι «οι εκλογές είναι καταστροφή για την πατρίδα». Οι υπουργοί αυτής της κυβέρνηση που εκλέχθηκε με δημοκρατικό τρόπο (ασχέτως των απειλών και των εκβιασμών που χρησιμοποιήθηκαν), έρχονται έντρομοι να υποδείξουν στον ελληνικό λαό ότι οι εκλογές, που είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας, είναι καταστροφικές για την πατρίδα. Δεν είναι απαραίτητες. Και αν μάλιστα βρεθεί τρόπος (γιατί όχι και με…) να επεκταθεί ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης και πέρα από τα ορισμένα συνταγματικά χρονικά περιθώρια, ακόμη καλλίτερα. Άλλωστε τα σενάρια για κυβέρνηση εθνικής ενότητας (και γιατί όχι  εκτάκτου ανάγκης), έρχονται και φεύγουν σε καθημερινή βάση.

Τώρα ποιοι είναι αυτοί οι πατριώτες που προωθούν τέτοιες θέσεις; Είναι όλοι αυτοί που με την ψήφο τους εκχώρησαν στον ΤΑΙΠΕΔ, προς πώληση, ότι πολυτιμότερο έχει η χώρα: Οικόπεδα, παραλίες, οικήματα, επιχειρήσεις κλπ. Είναι αυτοί που ως υπουργοί εξωτερικών, τάσσονται ανεπιφύλακτα υπέρ της παγκοσμιοποίησης και της κατάλυσης της εθνικής κυριαρχίας. Είναι αυτοί που δεν διστάζουν να θυσιάσουν τους πολίτες και να οδηγήσουν τους σύγχρονους έλληνες στη μετανάστευση και σε δουλοκτησία από το παγκοσμιοποιημένο κεφάλαιο.

Όχι, ΠΑΤΡΙΔΑ δεν το κράτος αυτό, ούτε και η κυβέρνηση αυτή αποβλέπει στη διάσωση της πατρίδας. Γι’ αυτό που νοιάζεται μόνο είναι να διασώσει τη δουλοπρέπεια της στην παγκοσμιοποιμένη «ελεύθερη» αγορά. Να ολοκληρώσει το project που της έχει αναθέσει η  τρόικα…
 
Χρήστος Παπαδόπουλος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.