Έναρξη δύο νέων Τμημάτων στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης



1) Μουσικοκινητική αγωγή με βιολί

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες οι ικανότητες να γνωρίσουμε τον κόσμο γύρω μας έχουν τις ρίζες τους στη βρεφική ηλικία. Τα μωρά διαθέτουν ιδιαίτερα αναπτυγμένους μηχανισμούς εκμάθησης. Το άκουσμα μουσικών φράσεων και η μίμησή τους κατά τη διάρκεια της βρεφικής ηλικίας ενεργοποιεί τα κύτταρα του εγκεφάλου.

Είναι ένα σημαντικό ερέθισμα που θα τα βοηθήσει να προχωρήσουν με μεγαλύτερη άνεση και ταχύτητα από το ένα στάδιο της ανάπτυξής τους στο άλλο.

Μέσα από τη μουσική επιτυγχάνουμε έναν ήρεμο ύπνο και αλματώδη ανάπτυξη της συναισθηματικής και κοινωνικής συμπεριφοράς του παιδιού.

Το μάθημα γίνεται μία φορά την εβδομάδα και διαρκεί 45 λεπτά. Σε τάξεις κατάλληλα διαμορφωμένες και τη χρήση κρουστών οργάνων και υλικών τα οποία σκοπό έχουν να διεγείρουν τις αισθήσεις των μικρών μας μελλοντικών μουσικών.

ΤΜΗΜΑΤΑ 3-4 ετών Μουσική με τη μαμά
4-6 ετών Μουσικό ουράνιο τόξο
Υπεύθυνες προγράμματος:  Aναστασία Τοπάλη /  Λιουντμίλα Αχιμπάλοβα
Πληροφορίες στη γραμματεία του ΔΩΚ τηλ: 2461034932

2) ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Με μόνο εφόδιο την αγάπη για τη μουσική και χωρίς καθόλου μουσικές γνώσεις όσοι συμμετέχουν σ’ αυτό το εργαστήρι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα κρουστά, τις τεχνικές παιξίματος, ρυθμούς παραδοσιακούς, latin και να αυτοσχεδιάσουν. Το μάθημα θα είναι ομαδικό, εβδομαδιαίο και θα διαρκεί μια ώρα.

Πληροφορίες στη γραμματεία του ΔΩΚ τηλ: 2461034932 και στον υπεύθυνο καθηγητή κ. Σάκη Κουκουμπέση.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.